AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+

Nota 4.5 / 10 din 692 voturi
Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Biotrade

 

Descriere Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Crema depigmentanta (pentru albire) de zi impotriva petelor maronii de la nivelul tenului: pistrui, pete de varsta, semne pigmentare post-acnee, pigmentari de sarcina si dupa arsuri solare, asigura protectia solara cu spectru larg impotriva radiatiilor UVA/UVB cu SPF 50+ pentru prevenirea imbatranirii cutanate precoce si a hiperpigmentarilor. Contine acid fitic, acesta stimuland sinteza de colagen si uniformizeaza aspectul general al tenului. Formula sa se absoarbe usor si nu lasa o pelicula grasa la nivelul pielii. Perfecta pentru utilizarea zilnica, precum si ca baza de machiaj.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 24 ingrediente dintre care 11 sunt considerate sigure, 13 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+

AQUA, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, ETHYLHEXYL SALICYLATE (OCTISALATE), PARAFFINUM LIQUIDUM, CETEARYL ALCOHOL, PEG-30 LANOLIN, PEG-75 LANOLIN, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-75 STEARATE, CETEARETH-20, STEARETH-20, PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE, DIMETHICONE, PHYTIC ACID, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, TOCOPHERYL ACETATE, XANTHAN GUM, BHT

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Paraffinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol. Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante.

Ethylhexyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, agent protectie solara, absorbant UV si filtru UV. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
LIMBA ENGLEZA - 25 TESTE-GRILA rezolvate pentru admiterea la Academia de Politie


Iti oferim lucrarea care te ajuta: sa parcurgi intreaga materie prevazuta in programa de examen;  sa testele-grila sunt rezolvate si explicate; sa intelegi solutiile oferite; sa te autoevaluezi in orice moment; sa asimilezi toate itemurile la nivelul cerut de exigenta cadrelor din Academiei. Lucrarea iti asigura acum urmatoarele avantaje:...

Oferta Speciala
valabila 48h

PEG-75 Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna. Ingredientele PEG de lanolina ajuta la formarea emulsiei, reduc tensiunea de suprafata a substantelor ce urmeaza a fi emulsionate. Ele actioneaza asemenea unor lubrifianti la suprafata pielii, confera pielii un aspect moale si neted. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.

PEG-30 Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna. Ingredientele PEG de lanolina ajuta la formarea emulsiei, reduc tensiunea de suprafata a substantelor ce urmeaza a fi emulsionate. Ele actioneaza asemenea unor lubrifianti la suprafata pielii, confera pielii un aspect moale si neted. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Data analizei: 2023-05-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE; TINOSORB S

Functii: Filtru UV, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic care absoarbe razele ultraviolete (UV).
Acest ingredient poate fi adaugat la produsele de protectie solara, care sunt destinate pentru a proteja pielea de soare. In Europa, produsele de protectie solara sunt considerate produse cosmetice.

Este un agent de protectie UV fotostabil si nonestrogenic.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Comitetul stiintific al Comisiei Europene pentru produse cosmetice si produse nealimentare destinate consumatorilor (SCCNFP) a efectuat o evaluare a sigurantei a acestui ingredient. Pe baza analizei lor, SCCNFP a concluzionat ca utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice, ca un absorbant de lumina UV la o concentratie maxima de 10% nu ar reprezenta un pericol pentru sanatate.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTISALATE ; 2-ETHYLHEXYL 2-HYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • sare a Salicylic Acid (acid salicilic)
  • agent de protectie solara
  • lichid fara culoare cu consistenta uleioasa si aroma florala
Octisalate este un compus organic folosit ca ingredient in produsele cosmetice si de protectie solara cu functia de a absorbi razele UVB.

Este un ester format prin condensarea acidului salicilic cu 2-etilhexanol.
Componenta salicilat absoarbe lumina ultravioleta si protejeaza pielea de efectele nocive in urma expunerii la lumina soarelui. Portiunea etilhexanol serveste ca un alcool gras, cu proprietati emoliente si de similare a hidrocarburilor (rezistent la apa).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca ingredient activ in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 5%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Octisalate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ethylhexyl Salicylate  atunci cand are ca scop evitarea iritarii pielii si evitarea cresterii sensibilitatii solare sau, atunci are loc o astfel de sensibilitate, instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5% (Anexa VII).

In Canada este permisa folosirea Ethylhexyl Salicylate in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 6%.


Citeste mai mult

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (30) LANOLIN; POLYOXYETHYLENE (30) LANOLIN

Functii: Surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

Acest ingredient este o forma modificata chimic a lanolinei, o secretie sebacee grasa, ca grasimea de oaie. 
 
Ingredientele PEG de lanolina ajuta la formarea emulsiei, reduc tensiunea de suprafata a substantelor ce urmeaza a fi emulsionate.
 
Ele actioneaza asemenea unor lubrifianti la suprafata pielii, confera pielii un aspect moale si neted. 
 
Ingredientele PEG de lanolina functioneaza ca agenti de ingrijire a parului si a pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu a putut fi identificata".

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL 4000 LANOLIN; POLYOXYETHYLENE (75) LANOLIN

Functii: Surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

Acest ingredient este o forma modificata chimic a lanolinei, o secretie sebacee grasa, ca grasimea de oaie. 
 
Ingredientele PEG de lanolina ajuta la formarea emulsiei, reduc tensiunea de suprafata a substantelor ce urmeaza a fi emulsionate.
 
Ele actioneaza asemenea unor lubrifianti la suprafata pielii, confera pielii un aspect moale si neted. 
 
Ingredientele PEG de lanolina functioneaza ca agenti de ingrijire a parului si a pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

PEG 75 Lanolina nu este considerat a fi un iritant sau sensibilizator si este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru Cosmetic Ingredient Review (CIR) pentru utilizare, dar nu pe pielea ranita.
 
Conform CosmeticsInfo.org., PEG 75 lanolina are o greutate moleculara mai mare si de aceea nu este absorbit in piele.

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu a putut fi identificata".

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: AVOBENZONE; BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, 4-TERT-BUTYL-4'-METHOXYDIBENZOYLMETHANE; 1-(4-TERT-BUTYLPHENYL)-3-(4-METHOXYPHENYL) PROPANE-1,3-DIONE

Functii: agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza pielea de intreaga gama de raze UVA.
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 3%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Avobenzone.

Conform Directivei UE 1223/2009, Butyl Methoxydibenzoylmethane poate fi folosit ca filtru UV in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentrati de pana la 10% (Anexa VII).

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 5%.


Citeste mai mult

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL 4000 MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (75) MONOSTEARATE

Functii: Surfactant

 

Descriere:

  • Ester de polietilen glicol al acidului stearic.
Reduce tensiunea superficiala a produselor cosmetice si ajuta la distribuirea uniforma a produsului atunci cand este aplicat.
 
In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingredient a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizate in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia ca: "Luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu ar putea fi identificata. Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice".
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

PEG-urile nu sunt considerate a fi iritante sau sensibilizatoare si sunt aprobate de Cosmetic Ingredients Review (CIR) si de Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizare, dar nu pe pielea deterioarata.
 
Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 CETOSTEARYL ALCOHOL; PEG-20 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol (PEG) al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 STEARYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL 1000 STEARYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant, agent de curatare

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG (Polietilenglicol) si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Steareth-20 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Steareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHOXYLATED METHYL .BETA.-D-GLUCOSIDE SESQUISTEARATE; PEG-20 METHYL GLUCOSIDE SESQUISTEARATE;

Functii: Emolient, surfactant

 

Descriere:

Acest ingredient este utilizat in produse cosmetice atat ca emolient cat si ca surfactant. Este eterul polietilenului glicol a mono si diesterilor de metil glucoza si acid stearic.

Este absorbit prin piele datorita greutatii sale moleculare scazute.

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingredient a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.

Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizate in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia ca: "Luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu ar putea fi identificata. Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths), si esteri ai acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

PEG-urile nu sunt considerate a fi iritante sau sensibilizatoare si sunt aprobate de Cosmetic Ingredients Review (CIR) si de Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizare, dar nu pe pielea deterioarata.

Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: D-GLUCOPYRANOSIDE, METHYL, OCTADECANOATE; DGLUCOPYRANOSIDE, METHYL, OCTADECANOATE (2:3) ; METHYL GLUCOSIDE SESQUISTEARATE; METHYL OCTADECANOATE D-GLUCOPYRANOSIDE; OCTADECANOATE D-GLUCOPYRANOSIDE, METHYL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emulsifiant, emolient

 

Descriere:

  • mix de mono- si diesteri al metilului glucozid cu acidul stearic


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient reprezinta o toxina pentru mediu conform Environment Canada Domestic Substance List.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL; INOSITOL HEXAPHOSPHATE; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYOINOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; ALKOVERT; FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL (9CI) ; IN

Functii: Agent de ingrijire orala, agent chelant

 

Descriere:

  • ester al acidului hexaphosphoric de inozitol
Component extras din plante, care are proprietati antioxidante. Acid organic extras din tarate de orez.
 
Acidul fitic are multe avantaje pe care i le ofera produselor cosmetice.
Acesta hidrateaza si controleaza secretia de sebum.
De asemena, este un agent de luminozitate pielii.
 
 
.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

CIR permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+"

8 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Biotrade - Melabel Crema depigmentanta de fata pentru zi SPF 50+"

Cum obtii un ten impecabil? Solutii de tratament facial personalizate

Cum obtii un ten impecabil? Solutii de tratament facial personalizate

de Alege Sanatos 28 Mai 2024

Cum obtii un ten impecabil? Solutii de tratament facial personalizate Ai visat mereu la un ten impecabil, lipsit de imperfectiuni? Ei bine, astazi este mai simplu ca niciodata sa iti indeplinesti aceasta dorinta! Medicina estetica moderna pune la dispozitie o multime de tratamente faciale personalizate, menite sa combata eficient probleme precum acneea, ridurile sau petele pigmentare. Iar cel mai important este faptul ca aceste proceduri sunt realizate intr-un mod minim invaziv, fara dureri sau perioade lungi de recuperare. Asadar, fie ca esti femeie sau barbat, acum te poti bucura de un ten impecabil, sanatos si plin de stralucire cu ajutorul expertilor in tratamente faciale. [detalii]

Tratament facial cu capsuni si iaurt

Tratament facial cu capsuni si iaurt

de Alege Sanatos 28 Mai 2021

In general, obisnuim sa mancam capsuni si iaurt atunci cand simtim nevoia de ceva dulce, insa aceasta combinatie poate fi folosita cu succes si in tratamentele faciale. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016