AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Collistar - Crio gel anticelulitic

Nota 6.5 / 10 din 694 voturi
Collistar - Crio gel anticelulitic
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: COLLISTAR S.P.A Italia

 

Descriere Collistar - Crio gel anticelulitic

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Efect imediat de lifting si o senzatie de racorire.

Acest gel asociaza efectul de aromaterapie a uleiurilor esentiale pure cu eficacitatea uneri formule foarte avangardiste potenta de actiunea efectului rece ce stimuleaza microcirculatia capilara, incurajand activitatea ingredientilor functionali.

Cantitate: 400 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 41 ingrediente dintre care  37 sunt considerate sigure, 13 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Collistar - Crio gel anticelulitic

AQUA, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, DIMETHICONE, GLYCERIN, BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE, MENTHOL, PHENOXYETHANOL, PEG-8, CAFFEINE, CARBOMER, TRIETHANOLAMINE (TEA), AESCULUS HIPPOCASTANUM EXTRACT, FRAGRANCE/ PARFUM, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, POLYACRYLAMIDE, SCHINUS TEREBINTHIFOLIUS SEED EXTRACT, SODIUM BENZOATE, ETHYLHEXYL GLYCERIN, C13-14 ISOPARAFFIN, CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL, ANANAS SATIVUS (PINEAPPLE) FRUIT EXTRACT, LAURETH-7, VACCINIUM MYRTILLUS (BILBERRY) FRUIT EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, COFFEA ARABICA (ARABIAN COFFEE) EXTRACT, SACCHARUM OFFICINARUM (SUGAR CANE) EXTRACT, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, SACCHAROMYCES FERMENT LYSATE FILTRATE, CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT, ACER SACCHARINUM (SUGAR MAPLE) EXTRACT, SODIUM SULFATE, BAROSMA BETULINA LEAF EXTRACT, CI 19140, CI 42090, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Alcohol denat sau SD Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum. Poate usca sau irita pielea, cauza inflamatii deoarece distruge bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele. Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite in produs. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi, intr-o forma sau alta, din sistemul national de educatie? Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi? De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile, cu institutii indiferente care, de fapt, sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie? ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Triethalonamine, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, reglor de pH etc. Are rolul de a ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5). Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.
 

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoasei.


Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia).

Citronellol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient  de parfum si agent cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir). Citronellolul are cel mai mare efect antioxidant (34.2%) dintre componentele uleiului de trandafiri. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  

Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.
 

Data analizei: 2023-07-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: BIS-PEG-18 METHYLETHER DIMETHYL SILANE

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant, surfactant, spumant, emolient, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • polimer de silicon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

BIS-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Polyethylene Glycol ca aditiv alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 400

Functii: umectant, solvent

 

Descriere:

  • polimer din etilen glicol
PEG-8 este utilizat in seruri faciale, peeling-uri, geluri de curatare a fatei, scrub-uri, tonere, masti de fata, produse de ingrijire a pielii, lotiuni sicreme.

Ajuta la pastrarea umezelii in piele, ceea ce mentine pielea hidratata. 
Este folosit si ca solvent pentru alte ingrediente cosmetice, ajutandu-le sa patrunda mai eficient in piele.
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Desi este considerat sigur pentru utilizare locala pe pielea sanatoasa atunci cand este utilizat in cantitatile admise, poate fi contaminat cu impuritati - Ethylene Oxide (oxid de etilena) si 1,4-dioxane care pot cauza toxicitate. PEG-8 nu trebuie utilizat pe pielea sensibila.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: CARBOXYPOLYMETHYLENE, CABOMER, CARBOMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus polimeric alcatuit din monomeri de acid acrilic
  • pudra alba, pufoasa
  • ajuta la distribuirea unui solid insolubil intr-un lichid
  • poate absorbi si retine apa, umflandu-se pana la 1000 de ori volumul sau atunci cand este imprastiat in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, TROLAMINE

Functii: ingredient parfum, reglor ph, surfactant, agent de emulsifiere, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • substanta alcalina fara culoare
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Triethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Triethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele fara clatire si alte cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2.5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Citeste mai mult

Functii: Tonic, astringent

 

Descriere:

  • Extract de castan salbatic, Aesculus hippocastanum, Hippocastanaceae.
  • Extractul de castan salbatic are proprietati calmante, antiiritante si astringent.
  • Este utilizat pe scara larga in formulele unguentelor pentru varice, in impachetari ale corpului  pentru a trata celulita, dar, de asemenea, in produse tonice faciale, de curatare si creme hidratante  antipete.
  • Ingrijirea parului: Parul  beneficiaza din extract de acizi grasi, proteine si zaharuri cu catena scurta. Parul poate fi deteriorate de vopsea, uscatoare de par si tratamente chimice care fac parul slab si fragil, impiedicand capacitatea sa de a retine apa. Extractul are capacitatea de a proteja parul de aceste daune zilnice, redandu-i aspectul lucios, fara a provoca depuneri de grasime.

Din castanul salbatic se pot extrage substante din:
  • Seminte
  • Scoarta

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Este o planta originara din India, folosita dintotdeauna in medicina ayurvedica (medicina traditionala Indiana), pentru proprietatile sale cicatrizante si regenerante.
  • Cicatrizant si antimicrobian
  • Regenerant, cutanant, reparator, anti-age
  • Stimulator al circulatiei sanguine si a microcirculatiei
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLAMIDE HOMOPOLYMER

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, antistatic

 

Descriere:

  • polimer sintetic de acrilamida
  • se regaseste sub 3 forme: solida (pudra sau boabe), solutie apoasa, emulsie inversata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient (cu mai putin de 0.2% monomeri de acrilamida) ca peliculogen in capsulele gelatinoase moi. Polyacrylamide poate fi folosit si ca adeziv dentar (dispozitiv medical).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie. Este recomandat ca monomerul de acrilamida sa se regaseasca in cosmetice si produse de ingrijire personala intr-o concentratie de pana la 5ppm (parti per milion). 

Conform Directivei UE 1223/2009, Polyacrylamide este restrictionat conform Anexei III, Partea I si poate fi folosit in produsele leave-on destinate ingrijirii corpului si alte produse cosmetice in concentratii reziduale de acrilamida de pana la 0.1 mg/kg, respectiv 0.5 mg/kg.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda continuarea eforturilor de a reduce concentratia de acrilamida din produsele alimentare.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din semintele plantei cu flori din familia de anacardi, Anacardiaceae, originara din America de Sud subtropicala si tropicala.
  • extract de piper roz
Actiune: stimuleaza microcirculatia pielii ceea ce duce la o scadere semnificativa a stratului de grasime.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ISOALKANES; ALKANES, C13-14-ISO-

Functii: solvent, emolient

 

Descriere:

  • amestec de hidrocarburi derivate din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Siguranta ingredientului a fost evaluata de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR) care a aprobat utilizarea lui in produsele cosmetice si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  •  ulei de chiparos, arbore rasinos din familia cupresaceelor, originar din sud-estul Europei, nordul Africii si vestul Asiei.
Uleiul are o aroma lemnoasa, masculina, usor picanta si racoritoare.

Proprietati: astringent, antispasmodic, deodorant, diuretic, hemostatic, hepatic, sudorific, tonic, antiseptic si sedativ.

Uleiul de chiparos poate fi folosit in tratamentul varicozei precum si in ingrijirea tenului gras si congestionat. Contribuie la intarirea gingiilor si a muschilor, previne caderea dintilor si a parului. Este un ingredient comun in lotiunile si cremele antiseptice datorita prezentei camfenului in uleiul esential.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Precautii
Uleiul este considerat nontoxice, noniritant si nonsensibilizant, dar este recomandata evitarea in timpul sarcinii.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANANAS COMOSUS EXTRACT; ANANAS SATIVUS EXTRACT; ANANAS SATIVUS FRUIT EXTRACT; EXTRACT OF ANANAS SATIVUS; EXTRACT OF PINEAP

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract de fructe de ananas, Ananassativus. Ananasul este o planta tropicala, erbacee, originara din America.
 
  • Are proprietati antioxidante si antibacteriene. 
  • Conrine enzima care poate distruge straturile de legatura dintre celulele pielii pentru a exfolia pielea.
  • Contine fibre si micronutrienti si ajuta la protectia organismului de cancer.

  • Extractul de ananas este util in combaterea celulitei si a kilogramelor in plus.
  • Continutul de vitamina C din ananas ajuta la metabolizarea grasimilor si a colesterolului.
  • Ananasul are actiune diuretica, ananasul eliminand atat sarurile cat si apa in exces din tesuturile subcutanate.
     
Extractul de Ananas  are un efect de reimprospatare, proprietatile revitalizante si energizante ale fructului avand o influenta benefica asupra pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea acestui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HYPTAETHYLENE GLYCOL DODECYL ETHER; PEG-7 LAURYL ETHER

Functii: sufactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • surfactant avand la baza Polietilenglicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.
 


Citeste mai mult

Sinonime: VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT, BILBERRY FRUIT EXTRACT; EXTRACT OF VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT

Functii: Astringent,tonic, agent de ingrijire a pielii, revigorant, antibacterian, antiinflamator

 

Descriere:

Extract din fructele de afin, Vaccinium myrtillus L., Ericaceae.
 
Actiuni:
  • intareste sistemul imunitar
  • stimuleaza regenerarea si repararea vaselor de sange fiind benefic pentru inima
  • regleaza nivelul zaharului in sange
  • protejeaza ochii impotriva bolilor degenerative
  • benefic in colite datorita efectului antibacterian si antiinflamator
  • hipoglicemiant
  • remediu impotriva indigestiei
Afinele contin:
  • antioxidanti
  • acid elagic
  • fribre
  • vitamina A, B, C, E
  • tannin
  • ericolina
  • flavonoizi
  • pectin
  • mirtilina
  • zaharuri
  • acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic)
  • glucochinina
  • anticianina
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Daca se consuma prea multe afine sau in prezenta unei predispozitii a organismului, afinele si produsele din afine pot da constipatie. Persoanelor care urmeaza un tratament cu afine, li se recomanda sa consume si multe fibre, care au efect laxativ.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: COFFEA ARABICA (COFFEE) EXTRACT, COFFEA ROBUSTA EXTRACT, ARABIAN COFFEE EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de seminte si frunze din planta de cafea, Coffea arabica
Fructele plantei Coffea Arabica au putere antioxidanta mare datorita nivelurilor ridicate de polifenoli si acizi fenolici.
Are proprietati antioxidante atat de ridicate, deoarece planta creste la altitudini mari unde soarele este foarte puternic. De fapt, aceasta planta creeaza antioxidanti naturali pentru a se proteja de conditiile extreme in care se dezvolta. Contine mai multe beneficii antioxidante decat rodiile, afinele si ceaiul verde.
 
Antioxidantii puternici gasiti in fructe contribuie la reducerea aspectului liniilor fine, ridurilor, leziunilor celulare, deteriorarii soarelui si altor semne vizibile de imbatranire. Ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi din aer care provin de obicei din poluare sau medii toxice.
Boabele de la Coffea Arabica sunt excelente pentru tipurile de piele uscate, sensibile sau mature deoarece ajuta la imbunatatirea elasticitatii, incurajeaza regenerarea celulelor, elimina toxinele, reduc aspectul celulitei si a coajei de portocala, rezultand o piele tonifiata si mai elastica. Ele au, de asemenea, efecte antiinflamatorii, utile pentru cei cu eczeme sau dermatite.
 
Extractul mai stimuleaza si sistemele nervoase si de circulatie ale sangelui, ajutand la dizolvarea depunerilor de grasime. Contine cantitati semnificative de tanin, care are proprietati astringente, antibacteriene, antiinflamatoare si antiparazitare.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SACCHARUM OFFICINARUM; EXTRACT OF SUGAR CANE; SACCHARUM OFFICINARUM EXTRACT; SUGAR CANE (SACCHARUM OFFICINARUM) EXTRACT; SUGAR CANE EXTRACT; SUGARCANE, EXT.

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de hidratare

 

Descriere:

  • Extract din trestie de zahar, Saccharum officinarum.
Trestia de zahar este o principala sursa de acid glicolic. Acidul hidroxiacetic si AHA (acizi glicolici) lupta impotriva semnelor de imbatranire a pielii. De asemenea, este perfect pentru persoanele care se confrunta cu acnee si puncte negre.
 
Un acid hidroxi este compus dintr-o familie de ingrediente utilizata in mod obisnuit in cosmeticele actuale de ingrijire a pielii. Exista doua tipuri de acizi hidroxi: alfa hidroxi acizi si beta hidroxi acid. Ambii sunt folositi pentru exfoliere, sau eliminarea celulelor din stratul superior al pielii. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru proprietatile lor antiseptice, acesta fiind motivul pentru care apar, de asemenea, in produse de ingrijire a parului si a corpului.

AHA pot fi utilizate ca lianti in produsele cosmetice, dar sunt folositi mai ales in produsele cosmetice moderne pentru proprietatile lor de exfoliere si proprietatile lor terapeutice care contribuie la minimizarea deteriorarii pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL ESSENTIAL OIL; CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL OIL; CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, astringent, tonic

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din coaja fructului Citrus aurantium var. dulcis, Rutaceae (portocala dulce)
  • compus in proportie de 90% din d-limonene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • lichid filtrat din fermentarea Saccharomyces, ciuperca care include mai multe specii de drojdie.
Un produs de biotehnologie, Saccharomyces Ferment Filtratul Lysate este un extract de drojdie ce contine citokine si factori de crestere, care, atunci cand este aplicat local, stimuleaza productia de elastina, apara impotriva efectelor daunatoare ale ozonului (care are o capacitate de a epuiza antioxidanti din piele) si imbunatateste functia de bariera a pielii.

Este absorbit complet in piele.

Acest ingredient este utilizat pentru a crea efecte speciale pe piele si pentru a o mentine intr-o stare buna. Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate si a materialelor de fond care adera la nivelul pielii pentru a reduce exfolierea si a reda supletea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) EXTRACT; CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT, CITRUS LIMON EXTRACT; CITRUS MEDICA LIMONUM EXTRACT; EXTRACT OF CITRUS MEDICA LIMONUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, tonic

 

Descriere:

  • extract din lamaie
In cosmetice, extractul de lamaie este folosit ca astringent. Elibereaza stratul superior de celule ale pielii de ulei, resturi, praf si celule moarte ale pielii si ajuta la indepartarea acestora. Astfel, ajuta ca noul strat de celule ale pielii sa apara.

Vitamina C si carotenoizii sunt antioxidanti puternici, ajuta la combaterea oricaror daune oxidative cauzate de radicalii liberi. Aplicarea locala de produse ce contin acest extract poate imbunatati aspectul pielii prin minimizarea semnelor vizuale ale imbatrânirii. De asemenea, actioneaza ca o crema hidratanta, atunci cand este utilizata sub forma de ulei obtinut din coaja de lamaie si seminte. Nu numai ca hidrateaza, dar hranesc pielea.

Extractul de lamaie este, de asemenea, utilizat ca toner pentru a uniformiza tonul pielii. Se foloseste in creme, tonere, creme pentru arsuri solare, produse pentru iluminarea pielii si a parului, precum si ingrijirea unghiilor.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de portocale
Are proprietati exfoliante usoare. Contine acid citric si acid malic, exfoliat AHA cunoscut pentru proprietatile de reinnoire a pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Ingrediente derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.



 


Citeste mai mult

Sinonime: MSE, ACER SACCHARINUM EXTRACT; ACER SACCHARUM EXTRACT; EXTRACT OF ACER SACCHARINUM; EXTRACT OF SUGAR MAPLE; SUGAR MAPLE EXTRACT

Functii: keratolitic

 

Descriere:

  • extract din zahar de artar, Acer saccharinum.
Derivat din arborele de zahar de artar, acest extract este o sursa de acid alfahidroxid natural care ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii pentru a imbunatati aspectul ei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: DISODIUM SULFATE, EXSICCATED SODIUM SULFATE

Functii: agent de crestere a vascozitatii, agent de umplutura

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • creste consistenta apei apartinand produsului final
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfate in cosmetice, in formulele cu spalare/clatire (rinse off) si in anumite limite, in formulele leave-on.


Citeste mai mult

Sinonime: AGATHOSMA BETULINA

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunzele de Buchu, planta originara din Africa de Sud.
Proprietati:
  • tonice
  • antiseptice
  • carminative
  • digestive
  • diuretice
Este utilizat in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii datorita proprietatii de a dezinfecta zona si de a impiedica dezvoltarea bacteriilor ce pot duce la diferite afectiuni ale pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: YELLOW 5, FOOD YELLOW 4

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare de tip pirazol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 19140 poate fi folosit si drept colorant in mancare si medicamente.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat se afla in conformitate cu specificatiile Directivei.


Citeste mai mult

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, uleios, cu miros floral
  • apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir)
  • folosit si in produsele impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA-HEXYLCINNAMALDEHYDE, HEXYL CINNAMIC ALDEHYDE, OCTANAL, HEXYLCINNAMALDEHYDE

Functii: ingredient parfum,rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic ce apare in mod natural, cu miros
  • derivat din ulei de musetel
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aproba folosirea acestui ingredient in mancare.

German Institute of Medical Documentation and Information (DIMDI) considera acest ingredient alergen de clasa B atunci cand este folosit in concentratie mare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Collistar - Crio gel anticelulitic"

10 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Collistar - Crio gel anticelulitic"

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

de Alege Sanatos 09 Oct 2024

Fiecare femeie experimenteaza lunar durerile menstruale. In timp ce pentru unele sunt moderate, pentru alte doamne acestea sunt mai intense si mai greu de suportat. [detalii]

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

de Alege Sanatos 07 Oct 2024

E momentul sa te privesti in oglinda si sa zambesti larg, fara teama de a-ti ascunde dantura. Zambetul are un potential imens, iar ortodontia poate fi cheia pentru a-l descoperi pe deplin. In timp ce ne concentram pe sanatatea generala, adesea uitam de impactul pe care dantura corect aliniata il are asupra esteticii si asupra sanatatii pe termen lung. Daca te gandesti la un tratament ortodontic, nu mai astepta! Acum este momentul potrivit sa iei masuri. [detalii]

XO FLOW: inovatie si performanta in stomatologie

XO FLOW: inovatie si performanta in stomatologie

de Alege Sanatos 04 Oct 2024

Unitul dentar este inima unui cabinet stomatologic modern, echipamentul central in jurul caruia se desfasoara toate tratamentele dentare. Daca esti in cautarea unei solutii complet digitale, care integreaza toate instrumentele si aplicatiile stomatologice intr-un singur sistem modern si intuitiv, unitul dentar XO FLOW poate fi exact ce ai nevoie! [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016