AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata

Nota 8 / 10 din 691 voturi
Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: heimish Cosmetic / Korea

 

Descriere Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Crema antirid pentru pielea uscata face pielea mai ferma si mai elastica, hidrateaza activ, amelioreaza semnele de oboseala. imbunatateste tenul, catifeleaza, calmeaza roseata si iritatia. Crema imbogateste celulele cu un complex de microelemente utile, stimuleaza microcirculatia si imbunatateste metabolismul. Incetineste procesele oxidative, previne aparitia ridurilor, netezeste.

Cantitate: 60 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 44 ingrediente dintre care 39 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc crescut de dauna.
 

 

Ingrediente Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata

MINERAL OIL, PETROLATUM, AQUA, PHYTOSTERYL/ISOSTEARYL/CETYL/STEARYL/BEHE NYL DIMER DILINOLEATE, BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATEE, MICROCRYSTALLINE WAX, GLYCERIN, BEESWAX, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, ZINC STEARATE, NIACINAMIDE, ECKLONIA CAVA EXTRACT, SORBITAN OLIVATE, SODIUM CHLORIDE, UNDARIA PINNATIFIDA EXTRACT, OZOKERITE, LEONTOPODIUM ALPINUM CALLUS CULTURE EXTRACT, HEXYL LAURATE, LAMINARIA JAPONICA EXTRACT, HIZIKIA FUSIFORME EXTRACT, 1,2 HEXANEDIOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, HYDROXYACETOPHENONE, PORPHYRA YEZOENSIS EXTRACT, DISODIUM EDTA, PANTHENOL, HYDROLYZED COLLAGEN, SOLIDAGO VIRGAUREA EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL, ULVA LACTUCA EXTRACT, FRAGRANCE/ PARFUM, ADENOSINE, HYDROGENATED LECITHIN, LINALOOL, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, LAMINARIA CLOUSTONI EXTRACT, ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, ACETYL HEXAPEPTIDE 8, COPPER TRIPEPTIDE-1, SODIUM HYALURONATE, ETHYLHEXYL GLYCERIN, AGARUM CRIBOSUM EXTRACT, CODIUM FRAGILE EXTRACT, CODIUM TOMENTOSUM EXTRACT

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, ingredient cu risc mediu, este agent de ingrijire a pielii si agent de emulsifiere. Este derivat din Dimethicone, polimer avand la baza silicon si Polietilenglicol (PEG) – polimer Polietilenglicol (PPG). PEG-6: Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata. Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide  si 1,4-dioxane.

Zinc Stearate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antiaglomerant, colorant si agent de crestere a vascozitatii. Poate produce iritatii persoanelor cu pielea sensibila. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Tiroida disfunctionala. Ghid practic pentru o viata normala!


 Aspecte esentiale despre cum sa traiesti normal in “compania” unei disfunctii tiroidiene  Te intrebi oare cui ii este destinata lucrarea: pacientilor sau doctorilor? Intentia autorilor a fost aceea de a strange la un loc cat mai multe informatii despre: ce este tiroida care sunt disfunctiile ce pot aparea in functionarea...

Oferta Speciala
valabila 48h

Lecitina hidrogenata, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  surfactant si agent de ingrijire a pielii. Lecitina hidrogenata (lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita. Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosita in concentratii mari.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia).

 

Data analizei: 2023-07-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: MINERAL OIL, LIQUID PETROLEUM, LIQUID PARAFFINUM

Functii: agent de hidratare

 

Descriere:

Compus sintetic, obtinut din petrol ca un produs secundar in urma prelucrarii acestuia pentru productia de combustibili si alti derivati.
 
E transparent, inodor, nu rancezeste, nu e toxic, se produce in cantitati mari, e considerat cel mai putin alergenic produs de sinteza, poate fi folosit atat intern (tratament pentru constipatie) cat si extern, industrial, in medicina veterinara, drept carburant sau conservant.
 
Este bun termoconductor si nu conduce deloc electricitatea.
 
Are proprietatea de a dizloca murdaria si grasimile.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Conform SCC (Society of Cosmetic Chemists) uleiul mineral este unul din cele mai eficiente ingrediente atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii, hidrateaza in profunzime.
 
Unele studii au demonstrate ca uleiul mineral si derivatele sale blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MINERAL JELLY, DEODORIZED KEROSENE ; PETROLATUM AMBER, PETROLATUM WHITE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, emolient, hidratant, absorbant UV

 

Descriere:

  • hidrocarbura derivata din petrol
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea vatamata, ranita
Fiind un produs petrolier, petrolatum pot fi contaminat cu hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Studiile sugereaza ca expunerea la hidrocarburi policiclice aromatice este asociata cu cancerul. De aceea, Uniunea Europeana a clasificat petrolatum ca fiind o substanta cancerigena si restrictioneaza utilizarea acestuia in produsele cosmetice.

Prin urmare, HAP in petrolatum poate provoca iritatii ale pielii si alergii. 
 
Totusi, in Uniunea Europeana, petrolatum poate fi utilizat numai in produse cosmetice "in cazul in care este cunoscut istoricul complet al rafinarii si se poate dovedi ca substanta din care este obtinut nu este cancerigena." 
Reactii adverse:
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional. Petrolatum este de asemenea aprobat pentru folosirea ca aditiv alimentar indirect si ca protector al pielii in produsele farmaceutice oftamologice si cele destinate zonei ano-rectale, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate intra in compozitia cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala doar daca i se cunoaste intregul istoric privind procesul sau de rafinare si daca se poate demonstra ca substanta din care este produs nu este un carcinogen (Anexa II).


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

Actiuni:
- mentine parul si pielea intr-o conditie buna
- creste sau scade vascozitatea unui produs
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  •  este o componenta uleioasa prietenoasa cu pielea.
Are o intindere mare, o vascozitate scazuta si confera pielii catifelare.

Acesta poate fi utilizat de exemplu in produse pentru ingrijirea copilului, cosmetice decorative si produse de protectie solara, deoarece este un foarte bun solvent pentru filtre UV.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient nu a fost analizat de organizatiile/comisiile competente astfel incat nu puteam sa mentionam daca are sau nu efecte adverse.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALLINA; HYDROCARBON WAXES, MICROCRYST; PETROLEUM WAX, MICROCRYSTALLINE

Functii: liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, opacifiant

 

Descriere:

  • ceara derivata din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea  E 905 - Microcrystalline wax.
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA ALBA; BEESWAX ABSOLUTE; BEESWAX CONCRETE. HONEYCOMB

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de epilare, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • ceara purificata din fagure de miere
  • cea mai mare cantitate de ceara comerciala este produsa de albina Apis
  • este de culoare alba, dar datorita polenului si altor impuritati naturale capata nuanta de galben deschis, maron mai deschis sau mai inchis
  • ajuta la vindecarea ranilor, inflamatiilor si a arsurilor
  • in combinatie cu apa, ajuta la eliminarea murdariei de pe suprafata parului si a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient  pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente, precum enzimele, colorantii si nutrientii, adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este recunoscut ca transportator in: aditivi (in coloranti), condimente/arome (in bauturile non-alcoolice aromate in concentratii de pana la 200 mg/l), nutrienti (toate tipurile), sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CETYL DIMETHICONE COPOLYOL; CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE; ABIL EM90

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din Dimethicone, polimer avand la baza silicon si Polietilenglicol (PEG) – polimer Polietilenglicol (PPG)
Silicon/siloxan care functioneaza ca un emulgator, surfactant si agent de livrare pentru alte ingrediente continute intr-o formulare cosmetica. Pastreaza separate apa si uleiul dintr-o emulsie.
 
Este, de asemenea, un agent de ingrijire a pielii, ii confera un aspect neted si moale.

Puteti gasi acest ingredient in diverse produse de ingrijire a pielii si produse de machiaj, cum ar fi produsele de protectie solara, fonduri de ten, rujuri, creme hidratante faciale, farduri de obraz, creme de ochi si tratamente antiimbatranire.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

PEG-6: Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie)
si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: OCTADECANOIC ACID, ZINC SALT; ZINC OCTADECANOATE; HYDENSE; HYTECH; MATHE; METALLAC

Functii: antiaglomerant, colorant, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:


  • sarea de zinc a acidului stearic
  • proprietati antibacteriene, antivirale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Zinc Stearate poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din specia comestibila de alge marine Ecklonia care se gaseste in ocean in largul Japoniei si Coreei. 
Actiune: ingrijeste pielea si o mentine intr-o stare buna. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROSORBITOL MONOOLIVATE; FATTY ACIDS, OLIVE, MONOESTERS WITH SORBITAN; MONOESTERS WITH SORBITAN FATTY ACIDS, OLIVE; OLIVE MONOESTERS WITH SORBITAN FATTY ACIDS; SORBITAN MONOOLIVATE

Functii: Surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

Sorbitan olivate este un agent tensioactiv pe baza de ulei de masline si sorbitol.

Un emulsificator natural unic fara PEG-uri, organic, obtinut din ulei de masline.

Acesta reduce pierderea de apa din piele, are un efect de hidratare, este hipoalergenic. In plus, datorita compatibilitatii sale cu pielea, particulele de oxid de zinc capturate de acest grad unic de sorbitan olivate sunt mult mai ferm atasate la filmul hidrolipidic unde pot rezista la actiunea de spalare rezultate din activitatile sportive acvatice. Aceasta proprietate unica provine dintr-o noua tehnologie care re-echilibreaza lanturile originale de acizi grasi. Dispersarea omogena a filtrelor fizice pe piele ofera protectie mai completa a pielii impotriva radiatiilor UVA si UVB.
 


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Sorbitan olivate este un produs chimic relativ nou pe piata, astfel incat nu exista date publicate cu privire la acest ingredient. 
  • Potrivit studiilor MSDS, este 90% biodegradabil, definit ca non-toxic si non-iritant.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de algele wakame.
Extractul este bogat in antioxidanti, oligoelemente si minerale. Folosita in produsele de ingrijire a pielii, aceasta alga maro este renumita pentru prorietatile sale detoxifiante si regeneratoare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EARTH WAX, FOSSIL WAX, OZOCERITE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, agent opacifiant

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi derivata din surse minerale din petrol
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de celule stem din planta Leontopodiumalpinum (floare-de-colt)

Ofera beneficii antioxidante si calmante pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECANOIC ACID, HEXYL ESTER; HEXYL ESTER DODECANOIC ACID

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus din alcool hexil si acid lauric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: AGENT DE PROTECTIE A PIELII, AGENT DE PARFUM

 

Descriere:

  • Extract de alge maro ce fac parte din familia Phaeophyceae.
Contine iod (mineral necesar pentru metabolismul normal de celule) si fucoidan (o substanta ce are proprietati stimulante asupra imunitatii).
 
Ajuta la reglarea metabolismului tiroidei si sprijina tractul gastro-intestinal.
 
Este utilizat si in industria cosmetica pentru proprietatea sa de a hidrata intens pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Institutul National de Sanatate din SUA avertizeaza ca din cauza unei posibile contaminari cu metale grele, consumul de alge ar trebui mereu considerat cu potential nesigur." Mai mult, consumul excesiv de iod poate perturba sanatatea tiroidei, poate reduce cantitatea de zahar din sange, irita stomacul si / sau creste riscul de sangerare.

In ceea ce priveste utilizarea in produse cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este considerat sigur.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de Hijiki, leguma de mare bruna (alga) care creste salbatic pe coastele stancoase din Japonia, Coreea si China.
Actiune: ingrijeste pielea si o mentine intr-o stare buna. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult

Sinonime: ISOOCTANOIC ACID, MONOESTER WITH TETRAGLYCEROL; TETRAGLYCERYL MONOISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, emulsifiant

 

Descriere:

  • emulsifiant natural, din plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • ingredient cosmetic multifunctional cu antioxidant si agent calmant. Ingrijeste pielea si o protejeaza.
Imbunateste actiunea conservantilor din formula cosmetica in care este folosit.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • extract de alge
contine porfiran - o polizaharida ce ajuta la formarea unei pelicule pe par, imbunatateste parul deteriorat si rezistenta parului. hidrateaza parul.

Are poroprietati antioxidante si antiiflamatorii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: COLLAGEN HYDROLYSATE; HYDROLYZED ANIMAL PROTEIN; HYDROLYZED ANIMAL PROTEIN POWDER

Functii: agent de ingrijire a parului, agent d e ingrijire a unghiilor, agent de ingrijire a pielii, antistatic, emolient, peliculogen, umectant

 

Descriere:

  • derivat in urma hidrolizei colagenului
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: Cicatrizant, astringent, antiinflamator

 

Descriere:

Extract de splinuta, popular denumita si floare boiereasca, floare buiaca, manunchi, smeoaica, splinarita, varga de aur. Face parte din familia Asteraceae si este o planta comuna de gradina ce creste in Europa, Asia, America de Nord si de Sud.

Contine
  • ulei volatil,
  • derivati de acizi polifenolcarboxilici,
  • taninuri catehice - leiocarpozida si virgaureozida A,
  • flavonoide,
  • antociani,
  • saponozide.
Este un bun diuretic si antiinflamator.

Extractul se utilizeaza ca astringent, reduce inflamatiile, grabeste vindecarea ranilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost inregistrate efecte secundare asociate cu acest extract.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • extract de alge
Contine lipide, proteine, vitamine, diferite ingrediente cu efect antibacterian si un procent ridicat de minerale. Au efect revitalizant si remineralizant, dar pot stimula circulatia sangelui si regenerarea celulara.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: ADENINE-9-B -D-RIBOFURANOSE; ADENINE RIBOSIDE; 9H-PURIN-6AMINE, 9-B -D-RIBOFURANOSYL; B-D-RIBOFURANOSIDE, ADENINE-9

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic sub forma de pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROGENATED EGG YOLK PHOSPHOLIPIDS; HYDROGENATED LECITHINS; LECITHIN, HYDROGENATED; LECITHINS, HYDROGENATED

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Produsul final al hidrogenarii controlate de lecitina
Un agent de emulsionare care are proprietati de penetrare a pielii.

Lecitina este un agent natural de emulsifiere si una dintre cele mai importante componente ale celulelor. Joaca un rol important in metabolismul unei celule, in special in ceea ce priveste penetrarea membranei si a fost folosit ca un agent tensioactiv in produsele cosmetice.

Utilizarea lecitinei in produsele cosmetice a fost anterior limitata, din cauza oxidarii si instabilitatii caldurii sale, cu toate acestea, lecitina hidrogenata (Lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosit in concentratii mari.

Prin urmare, Lecitina hidrogenata este considerat sigura in concentratii de pana la 15% (sursa: National Institutes of Health).
 


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF LAMINARIA DIGITATA; HORSETAIL KELP EXTRACT; LAMINARIA DIGITATA, EXT.

Functii: Agent de protectie a pielii, agent de parfum

 

Descriere:

  •  extract din alge, Laminaria digitata.
  • Este alga cel mai adesea folosita ca sursa de anumiti nutrienti.
  • Este bogata in minerale vitale cum ar fi iod, fier, magneziu, potasiu si calciu. Speciile Laminaria contin, de asemenea, un nivel ridicat de acid folic si numeroase alte vitamine, ceea ce o face o sursa de hrana bogata in nutrienti consumata in multe tari.
  • Algele Laminaria in forma uscata contin mai putin de 1% lipide,  protide 5% si 65% sau mai putin din continutul sau este reprezentat de zaharuri.
  • Continutul de iod din Laminaria poate creste metabolismul si influenteaza pierderea in greutate. Laminaria este utilizata in principal in tratamentele impotriva celulitei si ale obezitatii, fie singure, fie in combinatie cu alte extracte pentru a spori efectul.
  • Acidul alginic sau algin prezente in Laminaria au proprietati de ingrosare si de emulsionar, acestea fiind, de asemenea, foarte utile in domeniul stiintei cosmetice.
  • Acestei alge ii sunt atribuite si proprietati antibacteriene.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • extract de alge

Ajuta la refacerea, repararea si protejarea pielii datorita proprietatilor sale hranitoare si hidratante
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, EXTRACT OF ENTEROMORPHA COMPRESSA; LINNAEUS EXTRACT

Functii: Agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • Extract din alge verzi.
Are efect anti-inflamator, reduce mancarimea.
Face pielea mai putin sensibila,
Calmeaza pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ARGIRELINE, AHA-3

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Neuropeptida cunoscuta sub denumirile de Argireline sau AHA-3, un agent de relaxare al muschilor.
Se considera ca inhiba eliberarea neurotransmitatorilor si relaxeaza tuturor muschii faciali – asta duce la reducerea liniilor de expresie si a ridurilor.
 
Un studiu publicat in Revista Internationala de Stiinta Cosmetica a aratat ca o concentratie de 10% de Argireline poate reduce ridurile cu 30% intr-o perioada de 30 de zile.
 
Ingredientul este folosit in produse anti-ageing.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Exista putine informatii referitoare la Argireline intrucat este un ingredient descoperit de curand.
 
Avand in vedere ca este un ingredient ce duce la relaxarea tuturor muschilor faciali, in comparativ cu botoxul care tinteste zone specifice, cei care sunt preocupati de efectul de deformare al fetei ar trebuia sa foloseasca produsul final cu precautie.
 
Persoanele cu pielea sensibila se pot confrunta cu roseata, uscare a tenului.
Nu este recomandata utilizarea produsului pe portiunile de piele arsa sau ranita.
 


Citeste mai mult

Functii: agent antiimbatranire

 

Descriere:

Peptida este un polimer scurt  format prin legarea, intr-o anumita ordine, a mai multor α-aminoacizi. Cercetarile au aratat ca peptidele participa la repararea si reinnoirea pielii.

Reprezinta un fragment de colagen, care este atasat la acidul palmitic, ceea ce il face mai stabil consolidand, in acelasi timp, capacitatea sa de a se lega de pielea umana.

Functia principala a acestui ingredient este restructurarea cutanata a pielii si a tesuturilor. 

Sinteza de colagen si elastina este partial legata de prezenta cuprului in organism. Cuprul important si pentru multe alte procese; de exemplu, este eficient pentru vindecarea ranilor si pentru tratamentele antiimbatranire, datorita efectului sau inhibitor asupra matricei de proteine si stimularea fibroblastelor care construiesc colagenul.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: HYALURONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM HYALURONATE SOLUTION

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului hialuronic
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • extract de alge
Actiune: protejeaza pielea de daune externe.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

extract din algele verzi Codium fragile

Algele marine sunt ingrediente cu proprietati hidratante, folosite in produsele de ingrijire a pielii. Fiind un puternic umectant, algele marine atrag umezeala celulelor pielii, cu polizaharide puternice care absorb apa si o aduc la piele. Acest lucru ofera o hidratare de lunga durata. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din alga Codium Tomentosum, corn de catifea sau burete din burete. 
La fel ca orice alta alga, este bogata în polizaharide, aminoacizi, lipide, vitamine si minerale.
 
Utilizare si beneficii:
Extractul este bogat în vitamina A. Vitamina A este utila in diferite moduri pentru piele, întareste straturile pielii ca sa produca celule sanatoase ale pielii.
Extractul ajuta pielea sa devina mai sanatoasa si mai ferma.
Revitalizeaza pielea cu continutul sau bogat de minerale, pe care pielea începe sa piarda din cauza varstei sau a expunerii la vreme rea. 
Polizaharidele si lipidele din extract hidrateaza pielea si ajuta la protejarea pielii impotriva factorilor de mediu. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Heimish - Marine Care Rich Cream Crema de fata"

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016