AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii

Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Clinique Labs.

 

Descriere Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

O crema hidratanta care lupta impotriva oboselii, corecteaza si protejeaza pielea de primele semne de imbatranire.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 63 ingrediente dintre care 50 sunt considerate sigure, 13 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii

AQUA, DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, DISODIUM PHENYL DIBENZIMIDAZOLE TETRASULFONATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, PROPANEDIOL, TRIETHANOLAMINE (TEA), TRISILOXANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, NIACINAMIDE, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) EXTRACT, VACCINIUM MACROCARPON EXTRACT, BRASSICA OLERACEA GEMMIFERA (BRUSSEL SPROUTS) EXTRACT, VACCINIUM ANGUSTIFOLIUM (BLUEBERRY) FRUIT EXTRACT, BRASSICA OLERACEA ACEPHALA (KALE) LEAF EXTRACT, SPINACIA OLERACEA LEAF EXTRACT, PLANKTON EXTRACT, BRASSICA OLERACEA ITALICA (BROCCOLI) EXTRACT, ERGOTHIONEINE, LACTOBACILLUS FERMENT, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, CREATINE, ADENOSINE, ADENOSINE PHOSPHATE, ACETYL CARNITINE HCL, MICROCOCCUS LYSATE, LAMINARIA SACCHARINA EXTRACT, 7-DEHYDROCHOLESTEROL, BIOSACCHARIDE GUM-4, HYPNEA MUSCIFORMIS EXTRACT, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, GELIDIELLA ACEROSA EXTRACT, CAFFEINE, SODIUM RNA, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, ARABIDOPSIS THALIANA EXTRACT, ORYZA SATIVA BRAN EXTRACT, SEA WHIP EXTRACT, YEAST EXTRACT, HORDEUM VULGARE (BARLEY) EXTRACT, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEEDCAKE, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONOL, ARGININE, POLYETHYLENE, TREHALOSE, PENTYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, CAPRYLOYL GLYCINE, PHYTIC ACID, LECITHIN, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, PHENOXYETHANOL, BHT, MICA, TITANIUM DIOXIDE

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Alcohol denat sau SD Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum. Poate usca sau irita pielea, cauza inflamatii deoarece distruge bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele. Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite in produs. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de limba engleza. Clasele IX-XII


Elevii de liceu pot invata Engleza ALTFEL cu aceasta culegere Limba engleza, cea mai importanta limba de circulatie internationala, este astazi de nelipsit in orice colt al lumii. Turismul, studiile, dezvoltarea relatiilor sunt facilitate de cunoasterea limbii engleze, o limba comuna pentru sute de nationalitati de pretutindeni. Limba engleza nu...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ethylhexyl methoxycinnamate, ingredient cu risc mediu care are functiile de absorbant UV si filtru UV. Este cel mai des folosit ingredient de protectie solara. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice cu protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 7.5%. Nerespectarea cantitatilor poate duce la toxicitate la nivelul organelor, probleme la nivel endocrin si toxicitate la nivelul endocrin. 

Phenylbenzimidazole sulfonic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de protectie solara, filtru UV, absorbant UV. Are capacitatea de a bloca razele UVB, dar nu protejeaza impotriva razelor UVA de la distanta. Din acest motiv, este de multe ori asociat cu alte ingrediente, inclusiv avobenzone, dioxid de titan, oxid de zinc sau Tinosorb. Eficacitatea sa si calitatile de protectie nu se degradeaza la expunerea la soare, scade partial degradarea altor ingrediente care blocheza razele UVB din produsele de protectie solara. In general, este considerat un ingredient de protectie solara sigur, cu risc moderat. Totusi exista banuiri ca ar provoca cancer si modificari la nivel celular. In cazuri rare, acesta a cauzat dermatita de contact si reactii alergice. Poate fi folosit in concentratii de pana la 4% in Statele Unite si 8% in Europa (CosmeticsInfo.org).

Triethalonamine, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, reglor de pH etc. Are rolul de a ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5). Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Cel putin un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect. Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
 

Data analizei: 2023-10-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 


Citeste mai mult

Functii: absorbant UV

 

Descriere:

  • filtru chimic ce protejeaza pielea de razele UVA II (320-350 nm in principal) cu o absorbanta maxima la 335 nm.
Spre deosebire de majoritatea altor filtre de protectie solara, nu este ingredient de tip ulei, ci este solubil in apa, fiind gasit mai ales in cremele de protectie solara cu textura lejera, non-grasa.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Aceste ingredient este aprobat pentru a folosit in produsele comercializate pe teritoriul Europei. 

 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTINOXATE; 2-ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Functii: absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • cel mai des folosit ingredient de protectie solara
  • lichid insolubil in apa
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice cu protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 7.5%.


Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient apare in Anexa VII, partea I (filtre UV permise in cosmetice) sub denumirea de Octyl Methoxycinnamate si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%, inclusiv in produsele de protectie solara.

In Canada, acest ingredient poate fi folosit in produse de protectie solara in concentratii de pana la 8.5%.


Citeste mai mult

Sinonime: ENSULIZOLE

Functii: agent de protectie solara, filtru UV, absorbant UV

 

Descriere:

  • Compus organic folosit in produsele de protectie solara si alte produse cosmetice si de infrumusetare, cu functia de protectie solara SPF sau ca o componenta care blocheaza razele UVB. 
In Statele Unite este cunoscut in Statele Unite ca Ensuizole.
 
Are capacitatea de a bloca razele UVB, dar nu protejeaza impotriva razelor UVA de la distanta. Din acest motiv, este de multe ori asociat cu alte ingrediente, inclusiv avobenzone, dioxid de titan, oxid de zinc sau Tinosorb. 
 
Eficacitatea sa si calitatile de protectie nu se degradeaza la expunerea la soare, scade partial degradarea altor ingrediente care blocheza razele UVB din produsele de protectie solara. 
 
Acest ingredient are capacitatea de a converti radiatiile ultraviolete incidente in radiatii infrarosii mai putin daunatoare sau in caldura. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In general, este considerat un ingredient de protectie solara sigur, cu risc moderat. Totusi exista banuiri ca ar provoca cancer si modificari la nivel celular. Potrivit unui studiu realizat in anul 2002, “produce in exces specii reactive de oxigen care pot interfera cu semnalizarea celulara, cauzeaza mutatii, duce la moartea celulelor si pot fi implicate in boli cardiovasculare." 
 
In cazuri rare, acesta a cauzat dermatita de contact si reactii alergice. Poate fi folosit in concentratii de pana la 4% in Statele Unite si 8% in Europa (CosmeticsInfo.org).

Cunoscut pentru faptul ca produce radicali liberi atunci cand este expus la lumina soarelui, ceea ce duce la deteriorarea ADN-ului.
 
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • substitut natural al Propylene/Butylen glycol sau Glycerin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Conform EC (Environment Canada), acest ingredient nu este asteptat sa prezinte toxicitate la nivelul organelor si la nivelul mediului inconjurator.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, TROLAMINE

Functii: ingredient parfum, reglor ph, surfactant, agent de emulsifiere, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • substanta alcalina fara culoare
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Triethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Triethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele fara clatire si alte cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2.5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTAMETHYL- TRISILOXANE; OCTAMETHYLTRISILOXANE; OCTAMETHYLTRISILOXANE; OCTAMETHYLTRISILOXANE; TRISILOXANE, OCTAMETHYL; TRISILOXANE, OCTAMETHYL-

Functii: Antispumant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Siloxan.
Siloxanii fac produsele pentru par sa se usuce mai repede si deodorantele-crema sa alunece mai usor.

Este utilizat in produsele cosmetice pentru ca suprima spuma in timpul procesului de producere sau reduce tendinta produselor finite de a genera spuma.

De asemenea, are proprietatea de a ingriji pielea si de a o mentine intr-o stare buna.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Environment Canada Domestic Substance List, acest ingredient este toxic, persistent in natura.


Citeste mai mult

Sinonime: CETYL DIMETHICONE COPOLYOL; CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE; ABIL EM90

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din Dimethicone, polimer avand la baza silicon si Polietilenglicol (PEG) – polimer Polietilenglicol (PPG)
Silicon/siloxan care functioneaza ca un emulgator, surfactant si agent de livrare pentru alte ingrediente continute intr-o formulare cosmetica. Pastreaza separate apa si uleiul dintr-o emulsie.
 
Este, de asemenea, un agent de ingrijire a pielii, ii confera un aspect neted si moale.

Puteti gasi acest ingredient in diverse produse de ingrijire a pielii si produse de machiaj, cum ar fi produsele de protectie solara, fonduri de ten, rujuri, creme hidratante faciale, farduri de obraz, creme de ochi si tratamente antiimbatranire.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

PEG-6: Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie)
si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • planta cu flori din familia Apiaceae; morcov
Morcovul este bogat in caroten:
  • ajuta la producerea vitaminei A care contribuie la formarea pigmentilor vizuali din ochi ( cu ajutorul carora ochiul se adapteaza la conditiile de lumina slaba)
  • asigura o buna functionare a sistemului imunitar
  • contribuie la cresterea celulelor pielii, parului, dintilor si gingiilor (mentine sanatoase membranele celulare si straturile exterioare ale tesuturilor si organelor)
  • imbunatateste respiratia
  • curata ficatul si reduce riscul de boli cardiovasculare
  • echilibreaza nivelul de zahar din sange
  • este unul dintre cei mai buni antioxidanti
  • reduce riscul de cancer si formarea de ulcere gastrice si tulburari digestive
 
In cosmetica, extractul de morcov ajuta la reducerea ridurilor, confera pielii prospetime si o culoare mai intensa. De asemenea, protejeaza pielea de razele nocive UV. 
 
Pro-Vitamina A are actiuni antioxidante, in special in regiunile grase din celule, protejeaza anumiti acizi grasi impotriva oxidarii, imbunatateste comunicarea celulara.
 
Extractul de morcov, amestecat cu un ulei de seminte de floarea-soarelui, poate fi extrem de nutritiv, avand si proprietati de curatare.
  • Este bogat in flavonoide.
  • Catifeleaza pielea crapata.
  • Trateaza arsurile solare.
  • Protejeaza pielea de la radicali liberi si promoveaza productia de celule noi. Excelent pentru pielea uscata si matura.
Pe langa vitamina A, morcovul mai contine vitaminele B, C si E, calciu, fosfor, zinc.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CRANBERRY EXTRACT; CRANBERRY FRUIT EXTRACT; EXTRACT OF CRANBERRY; EXTRACT OF VACCINIUM MACROCARPON; VACCINIUM MACROCARPON (AMERICAN CRANBERRY) FRUIT EXTRACT; VACCINIUM MACROCARPON EXTRACT; VACCINIUM MACROCARPON FRUIT EXTRACT; VACCINIUM MACROCARPON, E

Functii: astringent, antibacterial

 

Descriere:

Extract de afine, Vaccinium macrocarpon, Ericaceae.
 
Contine o cantitate moderata de vitamina C, fibre dietetice si minerale esentiale dietetice, mangan, precum si o cantitate echilibrata de micronutrienti esentiali.
 
Are o mica concentratie de zaharuri (fiind indicate si in caz de diabet), extractul de afine este un "cos plin cu antioxidanti", care lupta pentru mentinerea sanatatii ochilor, a capilarelor si a circulatiei sanguine.
 
  • Intareste sistemul imunitar
  • stimuleaza regenerarea si repararea vaselor de sange fiind benefic pentru inima
  • regleaza nivelul zaharului in sange
  • protejeaza ochii impotriva bolilor degenerative
  • este benefic in colite datorita efectului antibacterian si antiinflamator.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

extract din vara de Bruxelles 

Leguma este bogata in nutrienti esentiali, inclusiv vitamina C. Actioneaza ca un agent de albire, anti-imbatranire, antirid, anti-acnee si antiinflamator. Este potrivit pentru cresterea si ingrijirea parului. De asemenea, ofera hidratare, reduce roseata si vindeca ranile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.


 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de afine
Extractul de fructe de afine este un ingredient natural care este folosit pentru beneficiile sale puternice antioxidante si de ingrijire a pielii. Afinele contin mai multe tipuri de antioxidanti (cunoscuti sub numele de polifenolici) care nu sunt doar sanatosi pentru organism atunci cand sunt consumati, ci si pentru piele atunci când sunt aplicati prin intermediul produselor de îngrijire a pielii.

Alaturi de antioxidantii polifenoli, afinele sunt si o sursa buna de vitamina C, desi antioxidantii pe baza de polifenoli sunt prezenti in cantitati mult mai mari.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

extract din fruze de varza Kale 

Extract bogat in vitaminele A, B, C si K, precum si in antioxidanti si fitonutrienti.
Strange porii, reduce cearcanele si promoveaza productia de colagen.
Creste rotatia celulara, previne deteriorarea radicalilor liberi si detoxifica pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.



 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SPINACH; EXTRACT OF SPINACIA OLERACEA; SPINACH EXTRACT; SPINACH LEAF EXTRACT; SPINACH, EXT.; SPINACIA OLERACEA EXTRACT; SPINACIA OLERACEA LEAF EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire orala

 

Descriere:

  • Extract de frunze de spanac
Extractul de spanac creeaza o bariera protectoare pentru tubulii dentinali expusi, principala cauza a sensibilitatii dentare.
 
Spanacul include compusi naturali oxalat, care ajuta la formarea de fitocomplexe pe dinti. Acestea ingusteaza canalele tubulilor dentinali si blocheaza transmiterea durerii de la suprafata la nervii dintelui. 
 
De asemnea, acesti compusi oxalat produc pelicule de protectie pe molari si, astfel, ajuta la prevenirea distrugerii dintelui.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extractul de Plancton este un extract din biomasa marina care include una sau mai multe dintre urmatoarele organisme: Thalassoplankton, microalge verzi, diatomee, alge marine albastru-verzui si fixatoare de azot.
 
In functie de proprietatile organismelor, extractul poate avea actiuni antioxidante, antiinflamatorii, de catifelare si hidratare a pielii.
 
Exista cercetari privind planctonul care arata ca acesta este in masura sa se protejeze de razele de soare UV datorita unor compusi din interiorul sau care blocheaza lumina UV. Acest studiu arata potentialul de acest ingredient pentru utilizare in viitoare produse de protectie solara.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din semintele de broccoli
Este deosebit de potrivit pentru ingrijirea parului, deoarece poate fi folosit ca inlocuitor de silicon pentru stralucire. Ingrijeste parul si il netezeste. Parul uscat este intarit.
 
In ingrijirea pielii, uleiul de seminte de broccoli este ideal pentru pielea matura deoarece protejeaza pielea impotriva influentelor daunatoare. In plus, are proprietati de regenerare si de activare celulara.
 
Proprietati cosmetice:
  • Ingrijire pentru par
  • Ingrijire ideala pentru tipurile de piele mature
  • Protejeaza si regenereaza
  • Activeaza celulele




Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-MERCAPTO-N,N-DIMETHYL- BETAINE HISTIDINE; 2-MERCAPTOHISTIDINE TRIMETHYLBETAINE; BETAINE HISTIDINE, 2-MERCAPTO-N,N-DIMETHYL-; ERGOTHIONINE; HISTIDINE, 2-MERCAPTO-N,N-DIMETHYL-, BETAINE

Functii: antoxidant

 

Descriere:

Ergotioneina este un aminoacid natural care nu intra in randul aminoacizilor esentiali sau neesentia si nu participa la sinteza de proteine.
 
Ergotioneina are functia de antioxidant si protejeaza pielea de la daune oxidative.
 
Produsele care contin ergotioneina sunt ajuta la minimizarea semnelor asociate cu pielea matura: linii fine, riduri, cearcane. Deseori, aceste produse contin si alti antioxidati pe langa ergotioneina pentru a maximize efectele antiimbatranire.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare in produse alimentare (Food and Drug Administration) si in produse de ingrijire personala si in produse cosmetice (Cosmetic Ingredient Review).


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din produsul rezultat din fermentarea bacteriei Lactobacillus.
Hidrateaza, inmoaie si catifeleaza pielea, mentinand-o intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CUCUMBER EXTRACT; CUCUMBER FRUIT EXTRACT; CUCUMIS SATIVUS EXTRACT; EXTRACT OF CUCUMBER; EXTRACT OF CUCUMIS SATIVUS

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract de castravete
  • proprietati antiinflamatorii
Castravetele este foarte bogat in vitamine, saruri minerale, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, dar si enzime benefice pentru piele. Coaja are efect calmant pentru piele, restabileste pH-ul natural al pielii, indeparteaza impuritatile depuse in timpul zilei si vindeca iritatiile.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 1-METHYLHYDANTOIN-2-IMIDE; GLYCINE, N (AMINOIMINOMETHYL) NMETHYL; GLYCINE, N- (AMINOIMINOMETHYL) -N-METHYL-; METHYLGUANIDOACETIC ACID; N- (AMINOIMINOMETHYL) -N-METHYL- GLYCINE; N-AMIDINOSARCOSINE

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Creatina este o substanta care se gaseste in mod natural in organismele vii, in mare parte in muschii scheletici.
  • Creatina este compusa din trei aminoacizi: arginina, glicina si metionina; ficatul are capactatea de a combina acesti aminoacizi si de a produce creatina.
  • Se considera ca 95-98% dn creatina din corp e depozitata in muschi. Restul este depozitata in alte parti ale corpului, sange, creier, inima, testicule.
Utilizare cosmetica:
Blocheaza enzimele care produc melanina, pentru a reduce decolorarea.

Exista studii  care sustin ca poate reduce aparitia ridurilor, creste fermitatea pielii, repara pielea si protejeaza celulele de ADN de la daunele UV. 



Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient in produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: ADENINE-9-B -D-RIBOFURANOSE; ADENINE RIBOSIDE; 9H-PURIN-6AMINE, 9-B -D-RIBOFURANOSYL; B-D-RIBOFURANOSIDE, ADENINE-9

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic sub forma de pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • ingredient natural
Adenozina poate calma pielea si poate sprijini vindecarea ranilor si functiile pielii. 
De asemenea, se presupune ca ar avea proprietati anti-imbatranire.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Aceste ingredient este aprobat pentru a folosit in produsele comercializate pe teritoriul Europei. 


 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Actiune: mentine pielea intr-o conditie buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Functii: Penetrant al pielii, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • endonucleaza derivata din Micrococcus luteus.
Ofera ingrijire pielii si lupta impotriva semnelor de imbatranire, conferind o imagine proaspata si tanara pielii.

Studiile stiintifice au aratat facut enzimele obtinute din Micrococcus luteus sunt capabile sa reziste rezelor UV si astfel sa protejeze pielea de efectele luminii solare.




 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost raportate efecte adverse negative in legatura cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: LAMINARIA SACCHARINA (ALGAE) EXTRACT

Functii: ingredient parfum, protector piele

 

Descriere:

  • extract din alga Laminaria saccharina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • precursor al vitaminei D3 si al colesterolului
Actiune: ofera protectie pielii si o repara. De asemenea, stimuleaza peptidele antimicrobiene naturale din piele, oferind, de asemenea, toate beneficiile vitaminei D.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.


 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Polizaharida preparata prin fermentatia bacteriana prin biotehnologie, folosind sorbitol vegetal ca substrat.
 
Datorita capacitatii sale de a forma o matrice ultra-puternica pe suprafata pielii, ingredientul acopera pielea cu un scut de protectie, o ocroteste de atacuri fizice si chimice, cum ar fi razele UV, poluarea aerului, metale grele si utilizarea intensiva a surfactantilor. 
 
De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si permite pielii sa respire.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient in produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract de alge rosii, Hypnea musciformis, Hypneaceae, ce cresc pe coasta Braziliei.
 
Acesta functioneaza ca un agent de ingrosare, antioxidant si liant. Extractul este bogat in proteine, vitamine, minerale si lipide care se absorb usor.
 
Extractul de Hypnea Musciformis
  • calmeaza pielea de pe scalp
  • uniformizeaza tonurile pielii
  • calmeaza pielea uscata si iritata
  • hidrateaza si revitalizeaza pielea si pentru ca contine 16 acizi grasi diferiti
  • hidrateaza pielea fara a o lasa grasa
  • are capacitatea de a repara si de a proteja pielea si parul.
  • reduce ridurile si intinereste pielea.
  • confera fermitate prin intarirea fibrelor de colagen si elastina din piele
  • reduce grasimea si productia in exces de sebum
  • protejeaza pielea impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Extract din coaja copacului de matase sau mimosa, arbore originar din estul Asiei.
Experimentele in vitro privind cercetarea cancerului au stabilit actiunea pozitiva a acestui arbore asupra distrugerea celulelor de cancer. Planta este adesea utilizata pentru ameliorarea anxietatii, depresieia si a stresului.

Caracteristicile arborelui de matase includ proprietati antiangiogenetice (proces implicat in generarea anumitor tipuri de cancer) si proprietati citotoxice.

Arborele are un potential semnificativ de distrugere a radicalilor liberi, facand din el un antioxidant antiimbatranire util. Promoveaza circulatia sangelui si regenerarea celulelor.

De asemenea, protejeaza celulele pielii prin producerea de melatonina. Imbunatateste respiratia pielii, o debaraseaza de glicogeni toxici, creste energia celulara si reduce formarea de pigmenti AGE.

Imbunatateste respiratia pielii, indeparteaza glicogenii toxici si creste energia celulara, reducand formarea de pigmenti, care duc la formarea ridurilor. 
 
Functionand ca o bariera de protectie, albizia julibrissin protejeaza colagenul si elastina. Reduce aspectul de pungi sub ochi si cearcane. Intinereste pielea si o energizeaza.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SIGESBECKIA ORIENTALIS

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de Sigesbeckia orientalis, planta vasculara medicinala din familia Compositae
In cosmetice si produse de ingrijire personala, extractul de Sigesbeckia Orientalis poate fi utilizat in produse de ingrijire a pielii, produse de curatare, produse de ingrijire a parului si produse pentru bronz.
  • Trateaza pielea cu vergeturi 
  • Utilizata in produsele pentru piele, are proprietatea de a lupta impotriva semnelor de imbatranire, este potrivit pentru tenul cu riduri.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract de alge rosii, Gelidiella acerosa, Gelidiaceae, ce cresc pe coasta Braziliei.

Extractul este bogat in proteine, vitamine, minerale si lipide care se absorb usor.
  • Are capacitatea de a repara si de a proteja pielea si parul
  • Reduce ridurile si intinereste pielea
  • Confera fermitate prin intarirea fibrelor de colagen si elastina din piele
  • Reduce grasimea si productia in exces de sebum
  • Protejeaza pielea impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Functii: agent antiimbatranire

 

Descriere:

Actiune: combate semnele imbatranirii pielii (pete, riduri, linii fine), hiperpigmentarea si sustine activitatea celulelor pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED DIESTERS WITH DECANOIC ACID AND PROPYLENE GLYCOL OCTANOIC ACID

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • amestec din diesterii propilen glicol ai acizilor caprilic si capric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar multifunctional cu adaugare directa la mancare, cat si ca aditiv alimentar indirect in invelisul ambalajelor alimentelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate in cosmetice.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Extract de gascarita   

Arabidopsis thaliana identifica deteriorarea ADN-ului din piele si asista la procesul natural al organismului de restaurare si reparare celulara.
Ajuta la transportarea enzimelor  si a antioxidantilor in piele. Spre urmare, accelerarea procesul de restaurare a pielii.

Extractul de arabidopsis thaliana este utilizat mai cu seama in compozita cremelor anti-ageing (anti-imbatranire).


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit  Association of Occupational and Environmental Clinics, Arabidopsis thaliana poate provoca astm.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ORYZA SATIVA BRAN; EXTRACT OF RICE (ORYZA SATIVA) BRAN; EXTRACT OF RICE BRAN; ORYZA SATIVA BRAN EXTRACT; RICE (ORYZA SATIVA) BRAN EXTRACT; RICE BRAN EXTRACT

Functii: agent de protectie, agent conditionator

 

Descriere:

  • Extract din tarate de orez, Oryza sativa L., Poaceae.
     
Proprietati:
  • antioxidant
  • antiinflamator
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice in conditiile si limitele de concentratie prezente in actul de Evaluarea a Sigurantei.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Extract dintr-un organism multicelular ce populeaza recifele de corali, cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antibacteriene.
Acesta are proprietatea de a neutraliza enzima din corpul uman care este responsabila de iritatii, pielea sensibila, arsuri solare, imbatranire, durere si umflaturi (acnee).

Potrivit unei lucrari stiintifice prezentate in Revista Societatii Internationale de Chimie Cosmetica (vol 12, nu 1/2009), „rezultatele studiilor clinice indica faptul ca extractul aplicat local, chiar si la concentratie mica este mai puternic decat bisabolol (extract din musetel german ) in tratarea inflamatiei cutanate. Aceste rezultate confirma beneficiile ingredientului atunci cand este utilizat in formulari de ingrijire a pielii orientate spre pielea sensibila sau iritata".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF YEAST; YEAST, EXT.; EXTRAIT DE LEVURE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din drojdie de bere
Drojdia este o sursa de beta-glucan, care este un bun antioxidant.
Derivatele din celulele de drojdie ajuta la vindecarea ranilor.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: HORDEUM VULGARE EXTRACT, BARLEY (HORDEUM VULGARE) EXTRACT; EXTRACT OF HORDEUM VULGARE

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de orz, specie de plante cerealiere apartinand genului Hordeum.
Hidrateaza, inmoaie si catifeleaza pielea.

Atentie, contine gluten. Persoanele cu intoleranta la gluten trebuie sa acorde o mai mare grija la utilizarea produsului ce contine extract de orz.

Teoria geneala spune ca produsele ce contin gluten, odata aplicate topic, nu pot penetra pielea si afecta intestinul subtire. Cu toate acestea, aplicarea produselor cu gluten pe buze duce la ingerarea unei cantitati de produs, spre urmare se recomanda evitarea utilizarii produsului in zona respectiva.

De asemena, parintii ce au copii cu boala celiaca ar trebui sa fie atenti cu cremele ce contin gluten. Odata aplicate pe pielea copilului, aceastea pot ajunge pe degete si in final, in gura. Astfel s-ar putea ca glutenul sa patrunda in organismul copiulului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Persoanele cu intoleranta la gluten ar trebui sa evite folosirea produselor ce au in componenta sa acest ingredient. In mod contrariu, pot aparea iritatii in urma utilizarii.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din reziduul ce ramane dupa extragerea uleiului din turta de semințe de floarea soarelui.
Proprietati: antioxidante si emoliente.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
 Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare,  este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.
 


Citeste mai mult

Sinonime: HYALURONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM HYALURONATE SOLUTION

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului hialuronic
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DIHYDROXYPOLYDIMETHYLSILOXANE, DIMETHYLSILANEDIOL HOMOPOLYMER, SILOXANES AND SILICONES

Functii: antispumant, agent de ingrijire a pielii, hidratant

 

Descriere:

  • polimer avand la baza silicon
  • lubrifiant non-gras pentru produsele de ingrijirea parului (balsam), care ofera stralucire
  • insolubil in apa
  • folosit si pentru imbunatatirea aspectului cicatricelor
  • rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca protector al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a decis ca folosirea ingredientului Dimethiconol nu prezinta riscuri. Astfel, s-a determinat ca, din cauza polimerilor cu greutate moleculara mare, este foarte putin probabil ca acesta sa penetreze suprafata pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: L-ARGININE; L-A-AMINO-D -GUANIDINOVALERIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amino acid care apare in mod natural
  • ajuta la vindecarea ranilor
  • se regaseste in carne, lactate, cereale
  • prezinta proprietati antioxidante, ajutand la producerea colagenului in piele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient pentru adaugare directa la mancare (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: ETHENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER ETHENE; ETHYLENE POLYMER; POLYETHYLENE

Functii: abraziv, adeziv, liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, peliculogen, agent igiena orala, agent crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer din monomeri de etilena
  • utilizat foarte mult in producerea  materialelor de impachetare a alimentelor sau a protezelor medicale
  • component principal al Polyethylene Glycol (PEG)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat atata timp cat greutatea sa moleculara este cuprinsa intre 2000 si 21000. De asemenea, Polyethylene se afla pe lista aditivilor alimentari indirecti permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

Nu este recomandata folosirea Polyethylene pe pielea vatamata.


Citeste mai mult

Sinonime: A-D-GLUCOPYRANOSIDE,A -D-GLUCOPYRANOSYL-; A-D-GLUCOPYRANOSYL-A -D-GLUCOPYRANOSIDE; Ã DGLUCOPYRANOSIDE, Ã DGLUCOPYRANOSYL; ERGOT SUGAR; MYCOSE

Functii: Agent de textura, stabilizator, umectant, agent de aroma, agent hidratant

 

Descriere:

  • Trehaloza este un dizaharid care apare in mod natural in plante, insecte, ciuperci si bacterii.
  • Sursa majora alimentara sunt ciupercile.
  • Acesta este considerat util din cauza proprietatilor sale de rehidratare si de liant al apei, precum si pentru proprietatile antioxidante.
  • Ca un agent de aroma, Trehalose este utilizat din cauza gustului usor, dulce si pentru proprietatea de a suprima amaraciune. Acesta este, de asemenea, folosit ca un conservant in produsele alimentare, mentinere carbohidratii, proteinele si grasimile.
  • Trehalose este utilizat in produse de panificatie, produse de patiserie, bauturi, gem de fructe, cereale pentru micul dejun, orez si taitei.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a aprobat acest ingredient pentru utilizarea in produse alimentare si a fost inclus pe lista substantelor primit GRAS (general recunoscute ca fiind sigure).
  • Trehalose este considerat un ingredient cu risc scazut de dauna potrivit Cosmetic Database, care noteaza de asemenea ca nu exista preocupari privind siguranta acestui produs si il clasifica ca nefiid toxic sau nociv.
  • Nu exista studii care au demonstrate existenta efecte secundare negative cauzate de acest ingredient natural.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE, N- (1-OXOOCTYL) -; N-OCTANOYL-GLYCINE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de curatare

 

Descriere:

  • derivat din glicina si acid caprilic clorhidric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL; INOSITOL HEXAPHOSPHATE; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYOINOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; ALKOVERT; FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL (9CI) ; IN

Functii: Agent de ingrijire orala, agent chelant

 

Descriere:

  • ester al acidului hexaphosphoric de inozitol
Component extras din plante, care are proprietati antioxidante. Acid organic extras din tarate de orez.
 
Acidul fitic are multe avantaje pe care i le ofera produselor cosmetice.
Acesta hidrateaza si controleaza secretia de sebum.
De asemena, este un agent de luminozitate pielii.
 
 
.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

CIR permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Componentele benefice ale lecitinei includ fosfolipide, acizi grasi si trigliceride care pot ajuta la refacerea pielii.
De asemenea, lecitina poate fi utilizata pentru a incapsula o gama larga de ingrediente active.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Lecitina este un ingredient sigur, deoarece este natural si nu are efecte secundare. Nu exista restrictii de utilizare in produsele care se clatesc (rinse off), insa in produsele care nu se clatesc (leave on) procentul de utilizare recomandat este de 1,5%, dar poate ajunge si pana la 15-20% in anumite produse, cum sunt cremele pentru calcaie.

Lecitina se potriveste tuturor tipurilor de piele si par - este benefica in special pentru cele uscate.

Cu toate acestea, ar trebui evitat in general daca pielea este predispusa la acnee.
Putinele date existente arata ca nu exista riscuri ale utilizarii lecitinei in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, dar este recomandat consultul medical inainte de administrare.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • forma stabila a vitaminei C, solubila in ulei, utilizata in produse cosmetice, produse de ingrijire personala si produse antiimbatranire, datorita capacitatii sale de a creste nivelul de colagen, de a reduce productia de melanina, de a lumina pielea si de a repara efectele expunerii la razele UV. 
De asemenea, este considerat a fi mai puternic decat acidul ascorbic si alti compusi ai vitaminei C si are o rata mai mare de penetrare (pentru ca este solubil in lipide, cum ar fi pielea umana) decat alti derivati. Ingredientul are, de asemenea, o rata mai mare de conversie a vitaminei C in piele.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Database considera Tetrahexyldecyl Ascorbat este considerat un ingredient cu risc scazut de dauna, desi Enviromental Working Group subliniaza faptul ca exista putine informatii disponibile cu privire la acest "nou" ingredient. 
 
Nu exista studii care sa fi descoperit/raportat efecte secundare negative care rezulta din utilizarea acestui ingredient. Este considerat un ingredient bland, non-iritant, cu toate ca orice derivat al vitaminei C poate provoca iritatii pielii sensibile.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii"

1 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Clinique - Superdefense SPF 40 Gel hidratant impotriva oboselii"

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.