AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Phillip Adam - Sampon cu otet de mere

Nota 10 / 10 din 661 voturi
Phillip Adam - Sampon cu otet de mere
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: PHILLIP ADAM | Canada

 

Descriere Phillip Adam - Sampon cu otet de mere

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Curata eficient parul si scalpul de toate toxinele si resturile de produse care se acumuleaza in timp.

Cantitate: 355 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 15 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Phillip Adam - Sampon cu otet de mere

DEIONIZED WATER/ PURIFIED WATER, AMMONIUM COCOYL ISETHIONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DECYL GLUCOSIDE, ACETO (APPLE VINEGAR), CAPRYLHYDROXAMIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, LACTIC ACID, PYRUS MALUS (APPLE) EXTRACT, PYRUS COMMUNIS (PEAR) EXTRACT, CITRUS AURANTIUM (BITTER ORANGE) ESS OIL, HYDROLYZED PEA PROTEIN, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF EXTRACT, URTICA DIOICA EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL

 

Grad de risc produs:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc. O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti, cu ajutorul careia puteti: deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atentie la urmatoarele ingrediente:

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Ammonium Cocoyl Isethionate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant/detergent folosit ca agent de curatare si pentru a conferi spuma in sampoane, geluri de dus, produse de ingrijire faciala si paste de dinti. Poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitatea persoanei si de concentratia utilizata. Este vazut ca fiind o alternativa mai sigura si mai blanda fata de SLS, cu toate acestea, este creat cu ajutorul oxidului de etilena (expunerea cronica la aceasta substanta a fost asociata cu aparitia cancerului, cu efecte negative asupra sistemului de reproducere, modificari mutagene, neurotoxicitate si sensibilizare.)
 

Data analizei: 2023-08-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: DEMINERALIZED WATER, DI WATER, DIW, DE-IONIZED WATER

 

Descriere:

Apa deionizata sau apa pura.
 
Apa deionizata este apa obtinuta prin filtrarea acesteia cu metoda "osmoza inversa". Altfel, sunt eliminati ionii din apa. 
 
Este considerata a fi un antioxidant, de asemenea incetineste procesul de imbatranire si previne bolile.
 
Apa deionizata este un ingredient pentru multe produse cosmetice si farmaceutice si adesea este trecuta in prospect sub numele de “aqua”.
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Functii: agent de curatare

 

Descriere:

 
  • surfactant/detergent folosit ca agent de curatare si pentru a conferi spuma in sampoane, geluri de dus, produse de ingrijire faciala si paste de dinti.
Este sarea de amoniu a esterului acidului gras de cocos al acidului isetionic.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitatea persoanei si de concentratia utilizata. Cu toate acestea, este considerat a fi o optiune mai blanda decat alti agenti de curatare (Sursa https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10385334/)

Este vazut ca fiind o alternativa mai sigura si mai blanda fata de SLS, cu toate acestea, este creat cu oxid de etilena (expunerea cronica la aceasta substanta a fost asociata cu aparitia cancerului, cu efecte negative asupra sistemului de reproducere, modificari mutagene, neurotoxicitate si sensibilizare.)


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Functii: tensioactiv, agent de curatare, agent emulsificator

 

Descriere:

  •  este o combinatie de plante pe baza de alcooli grasi (nuca de cocos C8-16) si glucoza (amidon de porumb).
  •  este un agent tensioactiv usor si datorita formulei anti uscare, este ideal in compozitia cosmeticelor si produselor de ingrijire personala
  • produce un nivel satisfacator de spuma, fiind adesea intalnit in gelurile de dus, sampoane etc.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea DECYL GLUCOSIDE ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Otet de mere
Otetul este un lichid constand in principal din acid acetic si apa, este facut din cidru de mere si are o culoare maro-aurie. 
 
Acesta este adesea vandut nefiltrat si nepasteurizat, ca produs natural. 
 
Otetul de mere contine enzime naturale, vitamine si minerale si este bogat in antioxidanti. Acesta contine vitaminele A, B si C, beta-caroten, bioflavonoide, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, fier, sulf, fier, fluor, siliciu, bor si pectina. Echilibreaza in mod natural pH-ului pielii si a intregului corp.
 
Din cauza aciditatii sale, otetul de mere poate fi foarte dur, chiar pana la ardere. pH-ul sau este de obicei intre pH 4.25 si 5.00. Acesta este adesea diluat cu suc de fructe sau de apa  si/sau indulcit (de obicei, cu miere) pentru consum ca o bautura sanatoasa.
 
Otetul are o actiune tonica care promoveaza circulatia sangelui in capilarele mici care iriga pielea. De asemenea, este antiseptic, prevenind dezvltarea bacteriilor, a virusurilor sau a drojdiilor care declanseaza infectii. Livreaza oxigen celulelor, tonifica pielea si o purifica, mentinerea elasticitatea. Este un astringent excelent, chiar si pentru pielea sensibila sau grasa.
 
Poate dizolva depozitele grase in exces de la suprafata pielii. Mai mult, otetul regleaza pH-ul pielii. Otetul este cel mai eficient atunci cand este utilizat cu lavanda, rozmarin, trandafir sau flori de soc.
 
Otetul de mere imbunatati porozitatea - capacitatea parului de a absorbi si de a mentine umiditatea. De asemenea, stimuleaza cresterea lui.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Principalul element din compozitia otetului de mere este acidul acetic. Acesta poate fi destul de agresiv pentru organism, atacand smaltul dintilor si provocand senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului. Tocmai de aceea, este bine ca produsul sa nu se consume ca atare, ci dizolvat in apa ori suc.

Administrarea prelungita de otet de mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism si a densitatii osoase. Tocmai de aceea, nu este recomandat femeilor aflate la menopauza, care prezinta un risc mai mare de osteoporoza.

Nu este recomandabil sa consumi otet de mere daca urmezi vreun tratament ce include substante laxative sau diuretice.


Citeste mai mult

Sinonime: CHA

Functii: Agent de chelare, antioxidant

 

Descriere:

Acidul Caprylhydroxamic actioneaza superb la pH neutru si are eficacitate excelenta ca agent antifungic.

Acesta este singurul acid organic care isi poate mentine starea deionizata de acid in mucegai care este un inhibitor puternic.

Poate tine locul unui conservant traditional atunci cand este inclus ca ingredient in cosmetice.

Este o alternativa pentru parabeni.

Agentii de chelare reactioneaza pentru a forma complexe cu ionii metalici susceptibili sa afecteze stabilitatea si / sau aspectul produselor cosmetice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrjire personala.
In prezent, datele despre acest ingredient sunt limitate. Cu toate acestea, in conformitate cu pagina MSDS acest ingredient nu produce iritatii.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: MALUS DOMESTICA; APPLE SEED EXTRACT; APPLE FRUIT EXTRACT; APPLE LEAF EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

Extract de mar, Pyrus Malus, se poate referi la:
  • Extract de seminte de mar
  • Extract din fructul de mar
  • Extract din frunzele de mar
Reprezinta o sursa naturala de acid malic, acid alfa hidroxil, care ajuta netezirea pielii.

Fibrele din mere functioneaza ca agenti de ingrjire a parului
 
Cand este aplicat local, extract de mere  hraneste, hidrateaza, si calmeaza iritatiile pielii uscate si curate tenul gras. Este un regulator de sebum excelent, agent nutritive si hidratant.

Extractul de mar are ca efecte netezirea ridurilor si conferirea unui aspect satinat si catifelat pielii. Cele care sunt responsabile de regeneralea celulara si de restructurarea tesuturilor sunt oligozidele din mar. Ele stimuleaza mecanismele de comunicare, de aderenta si de coeziune.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de pere
Contine vitamina C, aminoacizi, acid citric, polizaharide (pectina) si minerale. Are efect hidratant si revigorant.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingredientele derivate din plante, utilizate in formulele de cosmetice, sunt blande si sigure in general, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ roseata, umflaturi, iritatie si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Sinonime: PETITGRAIN OIL

 

Descriere:

  • Ulei esential extras din frunzele si ramurile verzi ale portocalei amare prin distilare, cunoscut sub denumirea de ulei de petigrain.
Principalii constituenti ai uleiului petitgrain: geraniol, acetat de geranil, linalol, acetat de linalil, mircen, nerol, acetat neryl si terpineol.
 
Proprietatile sale de relaxare ajuta la calmarea batailor rapide ale inimii, combate insomnia, are grija de pielea cu pete si pielea grasa.
Nu irita si nu este toxic.
 
Atunci cand este utilizat intr-o crema sau lotiune, este foarte util inb curatarea pielii grase, in acelasi timp tratand acneea si petele de pe piele.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor de mazare

Actiuni:
  • antistatic
  • emolient
  • agent de ingrijire a parului capilar
  • agent de intretinere a pielii
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de flori de musetel
  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, BALM LEAVES EXTRACT (MELISSA OFFICINALIS L.) ; BALM MINT LEAF EXTRACT; EXTRACT OF LEMON BALM; LEMON BALM EXTRACT; LEMON BALM LEAF EXTRACT; MELISSA OFFICINALIS EXTRACT

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, calmant

 

Descriere:

  • extract din frunzele de roinita (balsam de lamaie), Melissa officinalis.
Frunzele de roinita au o aroma proaspata, de citrice. Gustul lor este asemanator cu al lamaii, mirtului lamaios si lemongrass-ului.
 
  • Din frunzele de roinita se extrage un ulei esential care contine substante chimice numite terpene, care joaca cel putin un rol in efectele relaxante si antivirale in plante medicinale. Roinita contine, de asemenea, substante numite tanine, care pot fi responsabile pentru multe din efectele antivirale ale plantelor medicinale.
  • Balsamul de lamaie contine, de asemenea, eugenol, care calmeaza spasmele musculare, amorteste tesuturile si ucide bacteriile.
  • Balsamul de roinita este utilizat pentru probleme digestive (stomac deranjat, balonare, gaze intestinale (flatulenta), varsaturi, colici) si, de durere ( crampe menstruale, dureri de cap si durere de dinti), tulburari mentale (isterie si melancolie).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: URZICA; URTICA DIOICA EXTRACT

 

Descriere:

Urzica (Urtica dioica) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.
 
Urzica contine: 
  • numar mare de amino-acizi
  • substante de natura glucidica, amine
  • steroli
  • ulei volatile
  • provitamina a
  • vitamina B2, 
  • vitamina C
  • vitamina K
  • acid folic
  • saruri de calciu
  • fosfati.
 
 
Actiuni farmacologice ale urzicii:
  • Datorita vitaminei K urzica are proprietati hemostatice.
  • Datorita mucilagiilor urzica fluidifica secretiile bronsice.
  • Datorita flavonoidelor au actiune diuretica.
  • Urzica ctiveaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric, este astringenta si antiseptica , antimicrobiana si antidiareica.
  • Urzica vitaminizeaza si scade zaharul din sange.
  • Urzica are actiune depurativa si galactogaga.
  • Extern este cicatrizanta si stimuleaza refacerea tesuturilor.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • In cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. 
  • Contraindicata la hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. 
  • La varstnici poate agrava tromboflebita.
  • Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.
  • Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca în mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca în dieta lor zilnica au introdus destul potasiu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ROSEMARY; EXTRACT OF ROSMARINUS OFFICINALIS; ROSEMARY CONCRETE; ROSEMARY EXTRACT; ROSEMARY LEAF EXTRACT; ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent antimicrobian, antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de Rosmarinus officinalis (rozmarin)
Rozmarinul intareste radacina firelor de par, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului. Grabeste cresterea parului si intarzie aparitia firelor albe de par. Previne caderea parului.

Este folosit in tratamentul acneei deoarece este un bun agent antimicrobian. Inlatura iritatiile si reda fermitatea pielii. De asemenea, este folosit in tratamentul celulitei. 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 392 – Extracts of rosemary.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: OIL OF SAGE; OILS, SAGE; SAGE (SALVIA OFFIC INALIS L.) ; SAGE DALMATIAN OIL (SALVIA OFFICINALIS L.) ; SAGE ESSENTIAL OIL; SAGE OIL; SAGE OIL (SALVIA OFFICINALIS L.) ; SAGE OIL, SPANISH (SALVIA LAVANDULAEFOLIA VAHL.) ; SAGE OIL; SAGE OIL, DALMATIAN;

Functii: Antiinflamator, antibacterian, antiseptic, astringent, diuretic, laxativ

 

Descriere:

  • Ulei de salvie
  • Desi acest ulei are un continut ridicat Thujone, si, prin urmare, poate provoca convulsii atunci cand este utilizat in concentratii mari, acesta este eficient pentru a stimula digestia si in special un apetit prost, iar datorita efectului sau de reglementare hormonala, acesta este cel mai util pentru probleme menstruale, precum si pentru durerea asociata cu reumatism.
  • Acesta poate fi folosit cu succes pentru a reduce dimensiunea porilor, vindecarea de bube, psoriazis, dermatite, precum si ulcere.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Uleiul de salvie este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Phillip Adam - Sampon cu otet de mere"

10 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Phillip Adam - Sampon cu otet de mere"

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Stiai ca igienizarea si curatarea locuintei nu trebuie sa fie sinonima cu utilizarea produselor chimice agresive? Din fericire, in ziua de astazi, exista o multime de variante alternative, naturale si eficiente, pe care le poti folosi pentru igienizarea locuintei si pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos. Iata cateva dintre ele: [detalii]

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

de Alege Sanatos 12 Feb 2024

Sanatatea pacientilor si a personalului medical poate fi protejata doar in conditii stricte de curatenie si igiena. Problemele din ultimii ani ne-au aratat ca, la nivel mondial, grija pentru dezinfectarea unitatilor spitalicesti sta la baza unor servicii medicale de calitate. Se impune respectarea unor norme specifice in alegerea substantelor dezinfectante si urmarea unor proceduri speciale pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete din unitatile medicale. [detalii]

3 ceaiuri care iti curata sangele

3 ceaiuri care iti curata sangele

de Alege Sanatos 11 Feb 2024

Nu doar o alimentatie echilibrata, sanatoasa si lipsa consumului de fast-food si alcool pot sa iti curete sangele, ci si anumite ceaiuri care au efect extraordinar in acest sens. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.