AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat

Nota 6 / 10 din 395 voturi
Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ahuhu organic

 

Descriere Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat

Amino Sampon pentru par deteriorat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Samponul fara sulfați este adecvat pentru parul uscat, deteriorat sau vopsit. Are in compozitie cheratina vegetala, proteina de grau combinate cu aminoacizi selectati care permite reconstructia structurii parului. Alantoina, pantenol, unt de shea si vitamina B3 ajuta la repararea firului de par.

Cantitate: 500 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 58 ingrediente dintre care 41 ingrediente sunt considerate sigure, 15 ingrediente au risc mediu de dauna, iar 2 ingredientr prezinta risc ridicat de dauna.
 

 

Ingrediente Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat

AQUA, SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, GLYCERIN, LAURYL GLUCOSIDE, SODIUM CHLORIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, FRAGRANCE/ PARFUM, BETAINE, BETA VULGARIS (COMMON BEET)EXTRACT, TEPHROSIA PURPUREA SEED EXTRACT, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED CORN PROTEIN, PANTHENOL, NIACINAMIDE, ALLANTOIN, ZINC LAURATE, ARGININE, GLUTAMIC ACID, PROLINE, PCA, LECITHIN, SERINE, CHONDRUS CRISPUS, SODIUM LACTATE, UREA, LEVULINIC ACID, HYDROLYZED CORN STARCH, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL, HYDROXYPROPYL OXIDIZED STARCH PG-TRIMONIUM CHLORIDE, LACTIC ACID, STARCH HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, STEARYL CITRATE, SODIUM DEHYDROACETATE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, SODIUM PHYTATE, BUTYLENE GLYCOL, POTASSIUM SORBATE, ALCOHOL (ETHANOL), SORBIC ACID, SODIUM SULFITE, CITRIC ACID, p-ANISIC ACID, BENZOIC ACID, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, LIMONENE, CITRAL

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, care are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Chondrus Chrispus sau Caragenan, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare, stabilizator. Este o specie de muschi rosie, denumita si muschi irlandez. Actionează ca agent de ingrosare natural, stabilizator al emulsiei si spumant. Carrageenan-ul degradat care este cunoscut ca fiind cancerigen.

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, ingredient cu risc mediu de dauna. Sodiu laurii metil isetionat este un agent tensioactiv / detergent utilizat ca agent de curatare si  spumant  in sampoane, produse de ingrijire faciala si paste de dinti. Poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitate a individului la concentratul utilizat. Acest ingredient este creat prin combinarea acizilor grasi cu acidul isetionic. Acidul isetionic este creat prin combinarea bisulfitului de sodiu in solutie apoasa si a oxidului de etilena. Oxidul de etilena este un cunoscut cancerigen. Urme de oxid de etilena pot ramane in produs, impreuna cu cancerigenul 1,4-dioxan.


Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Lecithin (lecitina), ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de ingrijire a pielii, emusifiant, antistatic si emolient. Se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou si poate fi de origine vegetala sau animala. Poate provoca alergii in cazul expunerilor repetate. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Sodium Lactate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de protectie/tamponare, exfoliant, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de intructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Hydroxypropyl oxidized starch PG-trimonium chloride, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de umectant, filmogen, agent de ingrijire a parului. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor.


Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Trisodium Ethylenedimine Disuccinate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functia de de a micsora reactivitatea ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs. Unele teste pe animale au aratat ca ingredientul poate provoca iritatii si poate avea urmari asupra sistemelor de reproducere si nervos atunci cand este folosit in doze mari.

Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Acid Sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de conservant si agent de parfum. O utilizare indelungata poate provoca toxicitate la nivelul organelor si alergii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Acid Benzoic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un reglor de pH, conservant. Se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si conservant. Reprezinta o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde.


Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.


Citral, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Face parte din componenta uleiurilor de lemongrass, lamaie si portocala. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Citral in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.
 

Data analizei: 2017-10-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Functii: agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • agent tensioactiv / detergent utilizat ca agent de curatare si  spumant  in sampoane, produse de ingrijire faciala si paste de dinti.

Derivat din nuca de cocos, este o alternativa sigura si blanda pentru sulfatii artificiali si agentii tensioactivi agresivi care pot indeparta uleiurile naturale de pe par si piele.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este considerat a fi sigur, non-toxic, non-iritant si este biodegradabil.

In cazul in care este produs in mod chimic, prin combinarea acizilor grasi cu acidul isetionic (etoxilare), poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitatea individului la concentratia de ingredient utilizata in produs. 
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL D-GLUCOSIDE; D-GLUCOPYRANOSIDE, DODECYL; LAURYL D-GLUCOPYRANOSIDE

Functii: agent de curatare, surfactant

 

Descriere:

  • derivat din zaharuri si lipidederivat din zaharuri si lipide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Functii: Spumant, agent de crestere a voscozitatii, agent antistatic agent de curatare, agent de ingrijire a pielii si a parului.

 

Descriere:

  • Surfactant sintetic din grupul hydroxysultaine.
Se gaseste in produsele de ingrijire personala (sapunuri, sampoane, lotiuni etc.)

Atentie la utilizarea pe termen lung. Fiind un ingredient de curatare sintetic, chiar daca e bland, poate duce la uscarea si lasarea pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Testele cu plasturi pe subiecti umani au aratat ca ingredientul poate provoca reactii alergice. Cu toate acestea, nu a fost detectat in tesuturi sau urina ca alte chimicale prevalente umane si nu are efecte negative recunoscute asupra sanatatii.

The Environment Canada Domestic Substance List clasifica ingredientul ca avand dauna scazuta. Nu este suspectat ca ar fi o substanta potential toxica sau nociva sau sa dauneze mediului inconjurator.


Citeste mai mult

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE MONOOLEATE; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERIN 1-MONOOLEATE; GLYCERIN OLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLEATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din glicerina si acid oleic (acid gras ce apare in mod natural)
  • lichid galben pal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Oleate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: LYCINE BETAINE, TRIMETHYLGLYCINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • aminoacid
In primul rand, functioneaza ca un umectant si antiiritant in produsele cosmetice. Micile molecule polare ale acestui ingredient sunt predispuse la legarea hidrogenului ( AKA interactioneaza cu apa ), care, la randul sau, ii confera capacitatea de a retine umezeala.

Este capabil de a oferi hidratare superioara pielii, fara viscozitate reziduala adesea asociata cu emulsii pe baza de glicerina. Atunci cand este utilizat in produsele de ingrijire a pielii, reduce temporar profunzimea ridurilor, confera fetei un aspect mult mai fin.

Structura sa specifica moleculara este, de asemenea, responsabila pentru oferirea de puteri unice solventilor. "Efectul de matase ", la randul sau, este motivul pentru care este folosit in atat de multe sampoane si balsamuri de par.
 
Ca un antiiritant este adesea folosit pentru a reducerea sensibilizarii cutanate care vine impreuna cu multe alte ingrediente.

De fapt, studiile au aratat ca o solutie de apa de betaina 50% este mai putin iritanta decat apa pura.

In plus, pentru ca nu imobilizeaza moleculele de apa astfel cum o fac multi alti agenți de umezire, este deosebit de eficient la protejarea membranelor mucoase. Astfel, acesta este folosit in multe produse care necesita clatire si in paste de dinti concepute special pentru gura uscata. Alte exemple de produse cosmetice care contin acest ingredient sunt crema hidratanta, crema de protecție solara, demachiantul, tratamente pentru acnee, sampon / balsam.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.

Nu exista alte studii care sa fi depistat efectele secundare negative ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: BETA VULGARIS (BEET) ROOT EXTRACT, BEET (BETA VULGARIS) EXTRACT; BEET ROOT EXTRACT; BEET, EXT.; BEETS EXTRACT; BETA VULGARIS EXTRACT; BETA VULGARIS ROOT EXTRACT; COMMON BEET ROOT EXTRACT; EXTRACT OF BEETS; EXTRACT OF BETA VULGARIS

Functii: Agent de ingrijire a pielii, colorant

 

Descriere:

  • Extract de sfecla rosie
Sfecla este o sursa buna de antocianine, antioxidanti naturali care contribuie la culoarea sa rosie intensa, o sursa naturala de vitamine si minerale.
 
Radacina de sfecla de zahar este dulce la gust si detoxifiaza. Protejeaza ficatul, intestinele si alte organe interne de toxine.
 
Atunci cand este utilizat in produse de ingrijire a corpului, inmoaie si hidrateaza pielea, astfel mentinand-o intr-o stare buna. De asemenea, este utilizat cu functia de colorant.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din semintele plantei Tephrosia purpurea, originara din India si Sri Lanka.
Proprietati: antiinflamatoare, analgezice, antiprurit, antibacteriene, antifungice, antioxidante.
 
Uleiui extras din seminte sunt benefice in tratamentul eruptiilor pielii: eczeme, scabie.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: Umectant, emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ulei de nuci sacha
Ueiul din nucile Sacha este extras prin presarea semintelor si a pulpei fructului Plukenetia Volubilis sau pracaxi, un copac nativ in zona din raului Amazon.

Uleiul  de Sacha contine aproximativ 50% acizi grasi omega-3 si  Acid alfa-linolenic ceea ce il face comparabil cu uleiul de seminte de in.

Uleiul are un continut foarte ridicat de tocoferoli (176-226 mg/100 g) care este format predominant din gamma-tocoferol (50%) si delta-tocoferol (forme ale vitaminei E).

Actiuni:
  • Inmoaie si catifeleaza pielea.
  • Umectantii contribuie la mentinerea constanta a continutului de apa al unui produs cosmetic atunci cand se afla in ambalajul sau sau este aplicat pe piele.
Acizii grasi nesaturati si vitaminele din uleiul desacha este folosit in produsele pentru par (restructureaza si protejeaza parul, pielea si unghiile, impiedicand deshidratarea.) Contribuie la consolidarea si refacerea barierelor naturale ale pielii, parului si unghiilor, care impiedica deshidratarea.

Utilizarea sa externa este indicata pentru pielea sensibila, uscata, inclusiv pentru tratarea pielii inflamate si iritate, dar si pentru parul uscat sau deteriorat.

Vitamina E, componenta activa de regenerare, impreuna cu acizii grasi nesaturati hranesc, trateaza si previn problemele de piele si par.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, SOYBEAN OIL, SOY OIL, DEGUMMED SOYBEAN OIL

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • obtinut din planta Glycine Soja
  • contine trigliceride din acid oleic, linoleic, linolenic si acid saturat
  • bogat in vitamina E
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si permite folosirea sa ca aditiv indirect in mancare. Glycine Soja Oil poate fi folosit si in ambalajele si textilele care intra in contact cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Proteinele de soia sunt bine cunoscute pentru proprietatile sale hidratante. Ingredientul poate fi adaugat in produse de ingrijire a pielii si ingrijire a parului.

De asemenea, proteinele din soia sunt utile datorita efectelor lor de gelifiere si de emulsionare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: GLUTENS, ENZYME-MODIFIED; HYDROLYSATE PROTEINS, WHEAT; PROTEINS, WHEAT, HYDROLYSATE; WHEAT GLUTEN, ENZYME-MODIFIED; WHEAT HYDROLYSATE PROTEINS; WHEAT PROTEIN HYDROLYSATE

 

Descriere:

Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor de grau.
 
Caracteristici:
  • lichid de culoarea chihlimbarului
  • non- vascos
  • miros caracteristic
  • solubil in apa
Proteinele de grau sunt benefice parului datorita proprietatilor sale de intarire. Penetrand cortexul, acestea asigura reaprovizionarea cu cistina pentru parul slabit de tratamente chimice si de intretinere periodica a parului. 
 
Acest ingedient poate fi gasit in formulele pentru ondularea parului, conditionere si produse pentru par deteriorat.
 
A fost demonstrat ca acest ingredient este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru inchiderea  porilor in ingrijirea faciala, confera aspectul de portelan atunci cand este utilizat in produse de curatare, tonere faciale, seruri, geluri sau lotiuni. Ofera umiditate echilibrata si hraneste delicat.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest produs poate fi alergic pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor de soia.
Proteinele hidrolizate ​​de soia sunt bine cunoscute pentru proprietatile sale hidratante. Ingredientul poate fi adaugat in produse de ingrijire a pielii si ingrijire a parului.

De asemenea, proteinele din soia sunt utile din cauza efectelor lor de gelifiere si de emulsionare.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CORN HYDROLYSATE PROTEINS; HYDROLYSATE PROTEINS, CORN; PROTEINS, CORN, HYDROLYSATE

Functii: Antistatic, agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • Proteina hidrolizata de porumb
Proteina hidrolizata este o proteina care a fost descompusa in aminoacizi. Hidroliza proteinelor este utilizata pentru a modifica proprietatile alergenice ale formulelor pentru sugari.

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere si restaurarea supletii. Este utilizata in produsele pentru ingrijirea parului deoarece impiedica electrizarea firelor de par.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYOXYLDIUREID, GLYOXYLIC DIUREIDE, 5-UREIDOHYDANTOIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, protector piele, calmant

 

Descriere:

  • azotat ce apare in mod natural
  • pudra alba, fara miros
  • se regaseste atat in urina mamiferelor cat si in anumite plante precum tataneasa, strugurii ursului, castan
  • ajuta la vindecarea ranilor si iritatiilor pielii si stimuleaza cresterea/regenerarea de tesut nou
  • antiinflamator, antialergic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice de protectie a pielii, fara prescriptie medicala, in concentratii cuprinse intre 0.5-2%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Allantoin in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECANOIC ACID, ZINC SALT; ZINC DILAURATE; ZINC SALT DODECANOIC ACID

Functii: agent de crestere a vascozitatii, opacifiant

 

Descriere:

Actiune: creste vascozitatea formulei unui produs cosmetic sau de ingrijire a corpului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: L-ARGININE; L-A-AMINO-D -GUANIDINOVALERIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amino acid care apare in mod natural
  • ajuta la vindecarea ranilor
  • se regaseste in carne, lactate, cereale
  • prezinta proprietati antioxidante, ajutand la producerea colagenului in piele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient pentru adaugare directa la mancare (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: GLUTAMATE; 2-AMINOGLUTARIC ACID; 1-AMINOPENTANEDIOIC ACID, L-GLUTAMIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de umectare, antistatic

 

Descriere:

  • aminoacid ce apare in mod natural
  • component al proteinelor
  • adauga savoare alimentelor
  • apare in urma fermentatiei sosului de soia, branzei, pastei de fasole
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) considera Glutamic Acid drept un ingredient comun in alimente,  care nu prezinta riscuri. Astfel, poate fi folosit ca substanta alimentara multifunctionala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 620 – Glutamic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: L-PROLINE; DL-PROLINE; (-) - (S) -PROLINE; (-) -2-PYRROLIDINECARBOXYLIC ACID; (-) -PROLINE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic

 

Descriere:

  • aminoacid cu rol in productia de colagen in corpul uman
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Proline este aprobat de Food and Drug Administration (FDA).


Citeste mai mult

Sinonime: PYRROLIDONE CARBOXYLIC ACID L-PYROGLUTAMIC ACID, PYROGLUTAMIC ACID, PIDOLIC ACID, 5-OXO-L-PROLINE, (S)-(-)-2-PYRROLIDONE-5-CARBOXYLIC ACID, 98-79-3, L-5-OXOPROLINE

Functii: Antistatic, agent de ingrijire al pielii, agent de ingrijire al parului, umectant

 

Descriere:

  • aminoacid
Se gaseste in multe proteine, inclusiv in bacteriorhodopsin.
 
  • Sarea de sodiu a acidului este aplicata pe piele pentru a retine umezeala.
  • Acidul Piroglutamic este vandut ca un supliment dietetic in Statele Unite ale Americii
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Componentele benefice ale lecitinei includ fosfolipide, acizi grasi si trigliceride care pot ajuta la refacerea pielii.
De asemenea, lecitina poate fi utilizata pentru a incapsula o gama larga de ingrediente active.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Lecitina este un ingredient sigur, deoarece este natural si nu are efecte secundare. Nu exista restrictii de utilizare in produsele care se clatesc (rinse off), insa in produsele care nu se clatesc (leave on) procentul de utilizare recomandat este de 1,5%, dar poate ajunge si pana la 15-20% in anumite produse, cum sunt cremele pentru calcaie.

Lecitina se potriveste tuturor tipurilor de piele si par - este benefica in special pentru cele uscate.

Cu toate acestea, ar trebui evitat in general daca pielea este predispusa la acnee.
Putinele date existente arata ca nu exista riscuri ale utilizarii lecitinei in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, dar este recomandat consultul medical inainte de administrare.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.


Citeste mai mult

Sinonime: ALANINE, 3-HYDROXY; DL-SERINE; L-SERINE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • aminoacid derivat din glicina
  • se regaseste in carne, lactate, alune, soia
  • rol in cresterea productiei de colagen, si implicit a elasticitatii pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Serine este aprobat de Food and Drug Administration (FDA).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CARRAGEENAN, CARAGENAN

Functii: agent de ingrosare, stabilizator, gelifiant

 

Descriere:

Chondrus crispus este o alga, muschi irlandez, specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa.

Extractul contine mai multe substante nutritive minerale, inclusiv pigmentul beta-caroten si antioxidanti puternici (zeaxantina, luteina) care ajuta la protejarea pielii de efectele vizibile ale expunerii la lumina albastra. Polizaharidele, peptidele si aminoacizii naturali din algele rosii ajuta ca pielea sa ramana hidratata si o pot proteja de poluantii daunatori din aer.

Muschiul irlandez serveste ca un agent de ingrosare, agent filmogen precum si ca balsam de piele. Acesta poate fi utilizat pentru a trata tesuturile inflamate.

Chondrus crispus mai contine si un compus cunoscut sub numele de caragenan, care formeaza un film flexibil pe piele si ofera o aparare suplimentara impotriva factorilor de stres din mediul inconjurator.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYPROPANOIC ACID, MONOSODIUM SALT , L-SODIUM LACTATE

Functii: agent de protectie/tamponare, exfoliant, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului lactic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de intructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 325 – Sodium Lactate.


Citeste mai mult

Sinonime: (PHENYLACETYL) UREA, A-1348, ACETYLUREUM, ALPHA-PHENYLACETYLUREA

Functii: agent de protectie/tamponare, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • pudra cristalina alba sau fara culoare
  • cand este folosita in produsele destinate ingrijirii pielii, are rolul de a creste nivelul apei din primele straturi ale pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea Urea in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

In Canada, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrjijire personala in concentratii de pana la 10%.


Citeste mai mult

Sinonime: INGREDIENT ANTIMICROBIAN

 

Descriere:

  • ingredient de parfumare de origine vegetala.
  • Are rol antimocrobian, folosit in cosmeticele care contin plante(cu precadere in cosmeticele de origine bio).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: absrobant, agent de ingrijire a parului, umectant,

 

Descriere:

Amidon de porumb hidrolizat

O forma de amidon de porumb natural, absorbant, care a fost hidrolizat, ceea ce inseamna ca a fost supus hidrolizei. Amidonul este o substanta organica ce se gaseste in semintele, fructele si tuberculii plantelor si care se foloseste in industria alimentara, chimica.

Hidroliza implica schimbarea unui ingredient dintr-o forma in alta prin adaugarea de apa sau prin hidroliza cu acizi sau enzime.

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere si restaurarea supletii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: emulsifiant, conditionator de piele

 

Descriere:

Ester al acidului citric din Hydrogenated Palm Glycerides.
 
  • Grasime de samburi de palmier modificata.
  • Este folosit in produsele cosmetice pentru a da consistenta acestora.
  • Ajuta la solubilizarea uleiurilor esentiale in formulele parfumurilor pe baza de apa.
     
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drugs Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Functii: Umectant, filmogen, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • Ingredient bazat pe amidon modificat de tapioca
excelent antistatic, hidratant, dispersant, emulgator, agent de ingrosare.

Utilizare:
  • Agent antistatic, agent de floculare, agent de dimensionare, dimensionare emulgatori in industria hartiei.
  • Agent de ingrijire, umectant, emolient in produse de ingrijire personala.
  • Agent antistatic, agent de dimensionare in textile, fibre.
  • Acest ingredient nu are restrictii de utilizare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor


Citeste mai mult

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER CHLORIDE STARCH; CHLORIDE STARCH, 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER; STARCH, 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE; STARCH, 2HYDROXY3 (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: Agent antistatic, stabilizator de emulsie, agent de ingrijire a parului, agent de marire a vascozitatii

 

Descriere:

  • Compus din sare cuaternara de amoniu
  • Are compatibilitate buna cu alti surfactanti pentru generarea formularilor de claritate medie
  • Imbunatateste pieptanarea parului atat umed cat si uscat
  • Lasa parul moale si ingrijit
  • Contribuie la generarea unei spume cremoase de lunga durata in formularile pe baza de surfactant
  • Versatilitate: proprietatea de a ingriji o mare varietate de tipuri de par
Utilizari:
  • sampoane 
  • balsamuri de par
  • tratamente de par
  • geluri de dus
  • produse de curatare faciala
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are restrictii de utilizare.


Citeste mai mult

Sinonime: GUAR GUM, 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, agent de ingrijire a parului, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • derivat cuaternar de amoniu din guma de guar
  • pudra alba-galbena, solubila in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Environmental Working Group a aprobat folosirea acestui ingredient.

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-MONOOCTADECYL ESTER; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOOCTADECYL ESTER; 2-HYDROXY-MONOOCTADECYL ESTER 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID;

Functii: Emolient, emulgator

 

Descriere:

  • ester al alcoolului stearil si al acidului citric
Are proprietati exfoliante, astringente.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM SALT 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, ION (1-) ; 3-ACETYL-6-METHYLPYRAN-2 4[3H]-DIONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Dehydroacetic Acid
  • pudra alba, fara gust sau miros
  • agent antimicrobian
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant (in sucurile de fructe taiate sau decojite) si drept aditiv alimentar indirect, ce intra in compozitia adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: ​ L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-, TRISODIUM SALT; N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS- TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID; TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI- (7CI) ; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI-, L,L-

Functii: Agent chelator derivat natural

 

Descriere:

  • Agent chelator derivat natural
Are functia de de a micsora reactivitatea ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Unele teste pe animale au aratat ca ingredientul poate provoca iritatii si poate avea urmari asupra sistemelor de reproducere si nervos atunci cand este folosit in doze mari.
 
Potrivit Cosmetic Database acest ingredient are un rating de siguranta de 1/10 – risc redus de dauna.
 


Citeste mai mult

Sinonime: HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) HEXASODIUM SALT MYO-INOSITOL; HEXASODIUM SALT MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) , HEXASODIUM SALT; MYO-INOSITOL

Functii: agent de ingrijire orala, agent de chelare

 

Descriere:

  • sarea de sodiu complexa a acidului fitic
Persoanele alergice la porumb ar trebui sa evite acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii.

Acid continut in unele cereale care interfera absorbtia calciului, prin formarea fitatilor de calciu.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu s-au semnalat efecte adverse ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,4-HEXADIENOIC ACID; 2,4-HEXADIENOIC ACID, (E,E) -; 1,3-PENTADIENE-1-CARBOXYLIC ACID; (E,E) - 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • prezinta proprietati antifungice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sorbic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0,6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 200 – Sorbic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS SODIUM SULFITE, SODIUM SULPHITE, EXSICCATED SODIUM SULFITE

Functii: antioxidant, agent de incretire/indreptare a parului, conservant, reductor

 

Descriere:

  • sare anorganica de sulf
  • imparte molecule de hidrogen celorlalate substante din componenta cosmeticelor
  • folosit, in general, drept conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar. Nu este permisa folosirea lui in carne, in alimentele recunoscute ca sursa de vitamina B1 sau in fructe si legume. Intrucat anumite persoane sunt sensibile la sulfiti, produsele ce contin acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfite in cosmetice si produse de ingrijire personala

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit ca sulfit anorganic si sulfit de hidrogen (drept conservant) in concentratii de pana la 0,2%, atata timp cat nu contine dioxid de sulf (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic de dioxid de sulf si sulfiti de 0,7 mg/kg (greutate corporala).


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: P-ANISIC ACID, 4-ANISIC ACID, BENZOIC ACID, 4-METHOXY-, DRACONIC ACID, 4-METHOXYBENZOIC ACID, P-METHOXYBENZOIC ACID, 4-METHOXY- BENZOIC ACID, BENZOIC ACID, 4METHOXY, BENZOIC ACID, 4-METHOXY- (9CI)

Functii: agent aromatizant

 

Descriere:

Acid p-anisic se gaseste in mod natural in anason. Acesta este un solid cristalin alb, care este insolubil in apa si solubil in alcooli, eteri, si acetat de etil.
Acidul p-anisic are proprietati antiseptice si este folosit drept conservant in produsele cosmetice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Conform studiilor facute, acidul p-anisic poate provoca iritatii ale pielii, ale ochiloriritarea tractului respirator, iritatii ale tractului digestiv.

Proprietatile toxicologice ale acestei substante nu au fost pe deplin investigate.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENECARBOXYLIC ACID, BENZENEFORMIC ACID, BENZENEMETHANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, reglor ph, conservant, agent de umplutura/incarcare

 

Descriere:

  • substanta ce se formeaza in mod natural si sintetic
  • pudra alba, cristalina
  • se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere
Acidul benzoic este folosit in produse de ingrijire pe post de conservant, stabilizator de produs, aditiv de parfum si emolient.
Aplicarea topica a acidului benzoic poate juca, de asemenea, un rol  pozitiv in consolidarea barierei de protectie a pielii, ajutand astfel pielea sa retina umezeala.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Benzoic Acid cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, Benzoic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la: 2,5% pentru produsele cu clatire (rinse-off) (exceptie facand produsele destinate igienei orale), 1,7% pentru produsele de igiena orala si 0,5% pentru produsele leave-on (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 210 – Benzoic acid.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LEMONAL; 3,7-DIMETHYL-2,6-OCTADIENAL; 2,6-OCTADIENAL, 3,7-DIMETHYL-

Functii: agent de savoare/aroma, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amestec de geranial si neral
  • apare in mod natural dar poate si fi produs sintetic
  • component al uleiurilor: Lemongrass, lamaie, portocala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta de aroma sintetica.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Citral in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Citral  trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat"

3 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ahuhu - Amino Sampon pentru par deteriorat"

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Stiai ca igienizarea si curatarea locuintei nu trebuie sa fie sinonima cu utilizarea produselor chimice agresive? Din fericire, in ziua de astazi, exista o multime de variante alternative, naturale si eficiente, pe care le poti folosi pentru igienizarea locuintei si pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos. Iata cateva dintre ele: [detalii]

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

de Alege Sanatos 12 Feb 2024

Sanatatea pacientilor si a personalului medical poate fi protejata doar in conditii stricte de curatenie si igiena. Problemele din ultimii ani ne-au aratat ca, la nivel mondial, grija pentru dezinfectarea unitatilor spitalicesti sta la baza unor servicii medicale de calitate. Se impune respectarea unor norme specifice in alegerea substantelor dezinfectante si urmarea unor proceduri speciale pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete din unitatile medicale. [detalii]

3 ceaiuri care iti curata sangele

3 ceaiuri care iti curata sangele

de Alege Sanatos 11 Feb 2024

Nu doar o alimentatie echilibrata, sanatoasa si lipsa consumului de fast-food si alcool pot sa iti curete sangele, ci si anumite ceaiuri care au efect extraordinar in acest sens. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016