AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare

Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Vichy Laboratoires

 

Descriere Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Crema intensiva antirid Vichy Liftactiv B3 Anti-Dark Spots, imbogatita cu niacinamida si substanta activa LHA, corecteaza petele intunecate zi de zi si previne aparitia lor ulterioara. Hidrateaza intensiv, confera tenului fermitate si, datorita SPF 50, il protejeaza de razele UV. 

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 49 ingrediente dintre care 29 sunt considerate a fi sigure, 11 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare

AQUA, GLYCERIN, ETHYLHEXYL SALICYLATE (OCTISALATE), ETHYLHEXYL TRIAZONE, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIMETHICONE, LAUROYL LYSINE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), OCTYLDODECANOL, BEHENYL ALCOHOL, ISOPROPYL ISOSTEARATE, PERLITE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CETYL ALCOHOL, HYDROLYZED RICE PROTEIN, ADENOSINE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, DISODIUM EDTA, HYDROXYACETOPHENONE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, SODIUM ACETYLATED HYALURONATE, SODIUM HYALURONATE, NIACINAMIDE, TOCOPHEROL, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, BUTYLENE GLYCOL, CARBOMER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, ISOHEXADECANE, MYRISTIC ACID, PALMITIC ACID, PEG-100 STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE, POLYSORBATE 20, POLYSORBATE 80, SODIUM LACTATE, SODIUM POLYACRYLATE STARCH, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SORBITAN OLEATE, STEARIC ACID, CI 15985, CI 16035, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE/ PARFUM

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Alcohol denat sau SD Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum. Poate usca sau irita pielea, cauza inflamatii deoarece distruge bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele. Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite in produs. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Excel pentru elevi + cadou CD cu formulare rezolvate in format Excel


De ce este VITAL pentru copilul dvs. sa  invete sa lucreze cu programul Microsoft Excel! Va oferim lucrarea Ghid practic Excel pentru elevii de liceu si gimnaziu! Contine o metoda revolutionara de invatare a acestui program, bazata pe fise! Lucrarea Ghid practic Excel pentru elevi este axata pe chestiuni mai prietenoase, mai accesibile, dar...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ethylhexyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, agent protectie solara, absorbant UV si filtru UV. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5%.

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Aluminium starch octenylsuccinate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antiaglomerant si colorant cosmetic. Actioneaza ca un agent antiaglomerant, un agent de crestere a viscozitatii, precum si un absorbant. Utilizate in produse cum ar fi lotiunile de corp si produsele de machiaj pudra. Poate reduce stralucirea grasa asociata cu anumite lotiuni. A fost demonstrat ca sporest factorul SPF in multe produse de protectie solara. De fapt, mai putin de 5% de aluminiu amidon octenylsuccinate poate creste SPF-ul titanului dixiod cu 40%. Poate contine pudra de aluminiu care este un puternic alergen, un ingredient toxic si daunator sistemului nervos si celui respirator.

Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate copolymer, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de stabilizator de emulsie si agent de control al vascozitatii. Potrivit EPA Toxic Release Inventory PBTs, mai multe studii pe animale au aratat existenta efectelor toxice ale acestui ingredient in doze moderate (studiile cu doze mici ar putea fi indisponibile pentru acest ingredient). Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 

CI 16035, ingredient cu risc mediu de dauna, este un pigment de culoare rosie. Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente.

Polysorbate 20, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, surfactant, emulsifiant. Este obtinut in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena. Polysorbate 20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.

Polysorbate 60, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, surfactant si emulgator. Poate produce iritatii si toxicitate la nivelul organelor daca este folosit in cantitati mai mari decat cele prevazute de regulament. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

 

Data analizei: 2023-12-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTISALATE ; 2-ETHYLHEXYL 2-HYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • sare a Salicylic Acid (acid salicilic)
  • agent de protectie solara
  • lichid fara culoare cu consistenta uleioasa si aroma florala
Octisalate este un compus organic folosit ca ingredient in produsele cosmetice si de protectie solara cu functia de a absorbi razele UVB.

Este un ester format prin condensarea acidului salicilic cu 2-etilhexanol.
Componenta salicilat absoarbe lumina ultravioleta si protejeaza pielea de efectele nocive in urma expunerii la lumina soarelui. Portiunea etilhexanol serveste ca un alcool gras, cu proprietati emoliente si de similare a hidrocarburilor (rezistent la apa).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca ingredient activ in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 5%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Octisalate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ethylhexyl Salicylate  atunci cand are ca scop evitarea iritarii pielii si evitarea cresterii sensibilitatii solare sau, atunci are loc o astfel de sensibilitate, instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5% (Anexa VII).

In Canada este permisa folosirea Ethylhexyl Salicylate in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 6%.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, 4,4',4"- (1,3,5-TRIAZINE-2,4,6-TRIYLTRIIMINO) TRIS-, TRIS (2-ETHYLHEXYL) ESTER; OCTYL TRIAZONE

Functii: absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • compus organic ce absoarbe razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


European Commission's Scientific Committee on Cosmetology permite folosirea acestui ingredient in cosmetice ca absorbant UV, in concentratii de pana la 5%. 

Food and Drug Administration (FDA) nu a analizat si aprobat acest ingredient pentru folosirea in produsele de protectie solara. Ethylhexyl Triazone poate insa sa fie folosit pe post de absorbant UV ce protejeaza cosmeticele de la deteriorare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice si produse de ingrijire personala, putand fi folosit in concentratii de pana la 5%.


Citeste mai mult

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 


Citeste mai mult

Sinonime: 2-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE; TINOSORB S

Functii: Filtru UV, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic care absoarbe razele ultraviolete (UV).
Acest ingredient poate fi adaugat la produsele de protectie solara, care sunt destinate pentru a proteja pielea de soare. In Europa, produsele de protectie solara sunt considerate produse cosmetice.

Este un agent de protectie UV fotostabil si nonestrogenic.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Comitetul stiintific al Comisiei Europene pentru produse cosmetice si produse nealimentare destinate consumatorilor (SCCNFP) a efectuat o evaluare a sigurantei a acestui ingredient. Pe baza analizei lor, SCCNFP a concluzionat ca utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice, ca un absorbant de lumina UV la o concentratie maxima de 10% nu ar reprezenta un pericol pentru sanatate.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: L-LYSINE, N6- (1-OXODODECYL) -; LAUROYL LYSINE LAUROYL LYSINE; N-E-LAUROYL-L-LYSINE; N6- (1-OXODODECYL) -L-LYSINE; N6-LAUROYL-L-LYSINE

Functii: Agent de control a vascozitatii, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, surfactant

 

Descriere:

  • derivat de acid lauric si lizina, un aminoacid natural.
Lauroyl Lizine este un derivat de aminoacid care este fabricat din acid gras de cocos naturale (ulei de nuca de cocos). Acesta este cel mai adesea folosit ca agent de ingrijire a parului si a pielii, desi este, de asemenea, utilizat in formulele de produse, contribuind la textura unui produs, la gelifierea solventilor.
 
Potrivit unui studiu publicat in "Cosmetics and Toiletries" in 2003, Lauroyl Lizine este nu numai util in produsele de ingrijire a parului si a pielii, crème sau geluri, dar si in fardurile de pleoape si produse pe baza de pulbere.
 
Unele studii au demonstrat ca componenta Lizina in Lauroyl Lizina poate fi, de asemenea, utile in tratamentul (dar nu si vindecarea) herpesului deoarece inhiba acest virus (Health91).

Potrivit "Amino Revolution" doza zilnica recomandata de aminoacizi lizina este de 1 g la 1,5 g.

Simptomele unui deficit de lizina includ letargie, crestere si probleme de reproducere, caderea parului, pierderea in greutate, anemie, pierderea poftei de mancare si a enzimelor. 

Alimente bogate in lizina includ peste, cereale si leguminoase.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista avertismente pentru utilizarea Lauroyl lizina in produse de ingrijire a corpului sau produse cosmetice.
  • Environmental Working Group a dat un rating de siguranta de 100% si nu exista efecte secundare adverse in urma utilizarii acestuia.


Citeste mai mult

Sinonime: AVOBENZONE; BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, 4-TERT-BUTYL-4'-METHOXYDIBENZOYLMETHANE; 1-(4-TERT-BUTYLPHENYL)-3-(4-METHOXYPHENYL) PROPANE-1,3-DIONE

Functii: agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza pielea de intreaga gama de raze UVA.
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 3%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Avobenzone.

Conform Directivei UE 1223/2009, Butyl Methoxydibenzoylmethane poate fi folosit ca filtru UV in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentrati de pana la 10% (Anexa VII).

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 5%.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-OCTYLDODECANOL, 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL, EUTANOL G

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent

 

Descriere:

  • alcool gras
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • reduce tendinta produselor de a face spuma atunci cand sunt agitate
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Octyldodecanol in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1-DOCOSANOL; 1DOCOSANOL; DOCOSAN-1-OL; LIDAVOL; N-DOCOSANOL; DOCOSANOL

Functii: emolient, emulgator, agent de ingrosare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • este un alcool gras saturat
  • are propritatile unui emulgator prin faptul ca impiedica separarea uleiului si a altor parti lichide dintr-o solutie.
  • Functiile sale mai includ si modificarea grosimii unui lichid, sporind capacitatea de spumare si stabilizarea spumei.
  • Atunci cand este aplicat pe piele, acesta confera pielii un aspect moale si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
  • Multe produse includ acest ingredient in formulele sale din cauza proprietatilor sale unice senzitive si non-grase dupa aplicare
Utilizat in
  • produse cosmetice ca emolient, emulgator, agent de ingrosare si in produsele cosmetice
  • nutritie ca supliment nutritiv (ca o entitate individuala si, de asemenea, ca un element constitutiv al policosanolului)
  • industria farmaceutica ca un agent antiviral pentru reducerea duratei de leziuni herpetice cauzate de virusul herpes simplex aprobat recent de Food and Drug Administration (FDA) in medicamentele Abreva

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Testele pe animale au stabilit ca alcoolul behenyl nu este toxic pentru sistemul reproductiv.
  • Totusi, acesta poate provoca iritatii ale pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: 1-METHYLETHYL ESTER ISOOCTADECANOIC ACID; ISOOCTADECANOIC ACID, 1-METHYLETHYL ESTER; ISOPROPYL 16-METHYLHEPTADECANOATE; 1-METHYLETHYL ISOOCTADECANOATE; NIKKOL IPIS; WICKENOL 131

Functii: emolient

 

Descriere:

  • esterul alcoolului izopropilic si al acidului izostearic.
Este folosit in produsele cosmetice ca emolient, agent de ingrijire a pielii, liant si umectant. Nu pastreaza potentialul iritant al acidului izopropilic.
Ajuta la blocarea umiditatii, ofera pielii o senzatie neteda, actioneaza ca un lubrifiant pe suprafata pielii pentru a-i da un aspect moale si matasos.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit RealSelf.com si grupului de experti al Cosmetic Ingredient Review (CIR) acest ingredient nu este un sensibilizator si nici cancerigen.
Acest ester, nediluat sau in concentratii de utilizare, produce cel mult o iritatie usoara a pielii, dar nu o sensibilizeaza.


Citeste mai mult

Sinonime: PERLITE, EXPANDED

Functii: abraziv, absorbant, agent de umplutura, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • material silicios inert constituit din silicon, aluminiu, sodiu si oxizi de potasiu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

In urma mai multor teste conduse de guvernul USA si alte organizatii de cercetare stiintifica (printre care si Perlite Institute), s-a hotarat ca acest ingredient nu prezinta riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: ALUMINUM SALT STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE; ALUMINUM STARCH OCTENYLBUTANEDIOATE; STARCH ALUMINUM OCTENYLSUCCINATE; HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE ALUMINUM SALT STARCH; STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE, ALUMINUM SALT

Functii: antiaglomerant, colorant

 

Descriere:

  • Acest ingredient este o sare de aluminiu de amidon modificat chimic.
  • Un carbohidrat complex realizat de plante.
Actioneaza ca un agent antiaglomerant, un agent de crestere a viscozitatii, precum si un absorbant. Utilizate in produse cum ar fi lotiunile de corp si produsele de machiaj pudra.

Poate reduce stralucirea grasa asociata cu anumite lotiuni. A fost demonstrat ca sporest factorul SPF in multe produse de protectie solara. De fapt, mai putin de 5% de aluminiu amidon octenylsuccinate poate creste SPF-ul titanului dixiod cu 40%.
 
Poate contine pudra de aluminiu care este un puternic alergen, un ingredient toxic si daunator sistemului nervos si celui respirator.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) a evaluat acest ingredient. Astfel, acest ingredient poate fi folosit in produsele cosmetice cu conditia ca limitele deja stabilite cu privire la anumite concentratii de metale grele nu sunt depasite. Desi aluminiu este considerat neurotoxic, studiile au aratat ca nu exista toxicitate in amidon aluminiu octenylsuccinate.


Citeste mai mult

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: PROTEINS, RICE, HYDROLYSATE; RICE PROTEIN HYDROLYSATE; HYDROLYSATE PROTEINS, RICE

Functii: agent de ingrijire a pielii si parului, antistatic

 

Descriere:

  • proteina de orez hidrolizata
S-a demonstrat ca proteina de orez creste in mod semnificativ volumul total al parului cu pana la 32%. De asemenea, adauga stralucire naturala si il scoate in evidenta.

Prin cresterea capacitații parului si a pielii de a retine umezeala, aceasta conduce la o mai mare flexibilitate si rezistenta la efort. Pe piele, retenția crescuta a umiditatii creeaza o suprafata mai hidratata si mai elastica. Proteina din orez este un antiiritant eficient si lasa o senzatie neteda si uscata pe piele.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: ADENINE-9-B -D-RIBOFURANOSE; ADENINE RIBOSIDE; 9H-PURIN-6AMINE, 9-B -D-RIBOFURANOSYL; B-D-RIBOFURANOSIDE, ADENINE-9

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic sub forma de pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLOYL SALICYLIC ACID

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid salicilic si acid caprilic
  • prezinta proprietati exfoliante, antiseptice si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.  


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • ingredient cosmetic multifunctional cu antioxidant si agent calmant. Ingrijeste pielea si o protejeaza.
Imbunateste actiunea conservantilor din formula cosmetica in care este folosit.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: PALMITOYL TETRAPEPTIDE- 3

 

Descriere:

  • peptida de regenerare
Anterior cunoscuta sub numele de PALMITOYL TETRAPEPTIDE-3.

Palmitoyl tetrapeptide - 7 este o peptida sintetica compusa din patru aminoacizi care este utilizata in produse cosmetice pentru a suprima productia in exces de interleukine, mesageri chimici care declanseaza raspunsul inflamator acut al organismului.

Acest lucru poate duce la deteriorarea glicozilarii (fixarea nonenzimatica si ireversibila a glucozei la azotul terminal al unei proteine, de exemplu: hemoglobina). Acest proces poate afectea in mod negativ sistemul de sprijin a pielii, format din colagen, elastina si alte proteine si duce la aparitia ridurilor, piele lasata.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Sub numele sau anterior, palmitoil tetrapeptida-3, Enviroment Working Group (EWG) a constatat ca acesta este sigur 100% pentru utilizarea in produse cosmetice si de infrumusetare.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Amestec de acid palmitic (un acid gras) cu cativa aminoacizi, inclusiv alanina, arginina, acid aspartic, glicina, histidina, lizina, serina prolina, si/ sau valina.
     
  • O peptida - polimer scurt  format prin legarea, intr-o anumita ordine, a mai multor α-aminoacizi. Cercetarile au aratat ca peptidele participa la repararea si reinnoirea pielii. 
  • Reprezinta un fragment de colagen, care este atasat la acidul palmitic, ceea ce il face mai stabil consolidand, in acelasi timp, capacitatea sa de a se lega de pielea umana.
     
  • Functia principala a acestui ingredient este restructurarea cutanata a pielii si a tesuturilor. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • varianta modificata a acidului hialuronic
Se spune ca molecula modificata are o capacitate de retentie a umiditatii mai buna decat clasicul acid hialuronic si o mai buna afinitate pentru suprafata pielii.

Noul ingredient ramane mai mult timp pe suprafata pielii, asta insemnand o piele hidratata si elastica pentru o perioada mai indelungata. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: HYALURONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM HYALURONATE SOLUTION

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului hialuronic
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: M- (AMINOCARBONYL) PYRIDINE; 3-AMINOPYRIDINE; 3-CARBAMOYLPYRIDINE; NICOTINAMIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, agent de netezire

 

Descriere:

  • forma solubila a vitaminei B3
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
  • se regaseste in oua, carne, lapte, legume verzi, cereale
  • proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Este permisa folosirea sa ca nutrient/supliment alimentar.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Niacinamide in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, 1PROPANESULFONIC ACID, 2METHYL2 [ (1OXO2PROPENYL) AMINO] , MONOSODIUM SALT, POLYMER WITH 2PROPENAMIDE; 2-METHYL-2- [ (1-OXO-2-PROPENYL) AMINO] - MONOSODIUM SALT POLYMER WITH 1-PROPANESULFONIC ACID;

Functii: Stabilizator de emulsie, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

 Polimer lichid care poate ingrosa, stabiliza formularea cosmetic si face posibila obtinerea texturilor moi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit EPA Toxic Release Inventory PBTs, mai multe studii pe animale au aratat existenta efectelor toxice ale acestui ingredient in doze moderate (studiile cu doze mici ar putea fi indisponibile pentru acest ingredient).

Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor.


Citeste mai mult

Sinonime: AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYL TAURATE, AMMONIUM POLYACRYLOYDIMETHYL TAURATE

Functii: Agent de control al vascozitatii, Agent stabilizator

 

Descriere:

Nu exista informatii stiintifice despre acest ingredient si compusii folositi pentru a-l crea.
O carte de John Woodruff intitulata "Manualul Naturii - Calea de ingrijire a pielii", constata ca Ammonium polyacryloyldimethyl taurate absoarbe sebumul sau uleiul, conferind pielii un aspect mat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Cosmetic Database considera ca acest ingredient prezinta un grad de risc scazut.
Nu exista nicio cercetare disponibila pentru acest ingredient, nu exista studii care au demonstrat efecte secundare negative produse de acest ingredient, cu toate ca amoniul poate fi considerat toxic in concentratii mari.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CARBOXYPOLYMETHYLENE, CABOMER, CARBOMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus polimeric alcatuit din monomeri de acid acrilic
  • pudra alba, pufoasa
  • ajuta la distribuirea unui solid insolubil intr-un lichid
  • poate absorbi si retine apa, umflandu-se pana la 1000 de ori volumul sau atunci cand este imprastiat in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: CETEARYL POLYGLUCOSE

Functii: surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din alcool cetearil si glucoza
  • hidrateaza, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,2,4,4,6,6,8 HEPTAMETHYLNONANE

Functii: agent de ingrijire a pielii, solvent, emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura cu 16 carboni
  • component al petrolului
  • fara culoare si miros
  • rol de catifelare a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct , pe post de invelis al fructelor si legumelor si ca aditiv alimentar direct, secundar pe post de agent antispumant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: TETRADECANOIC ACID, N-TETRADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent opacifiant, surfactant, agent de curatire, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • acid organic
  • apare in mod natural in grasimea animala sau vegetala
  • acid gras, saturat, cu 14 atomi de carbon
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Myristic Acid in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: CETYLIC ACID, N-HEXADECANOIC ACID, HEXADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, opacifiant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, emolient

 

Descriere:

  • acid gras care apare in mod natural
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Palmitic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYOXYETHYLENE (100) MONOSTEARATE

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • ester Polietilenglicol de acid stearic
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Poate fi folosit ca agent antispumant in invelisul hartiei si cartonului folosite la impachetarea alimentelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-100 Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-100 Stearate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.


Citeste mai mult

Functii: Liant, stabilizator de emulsie,

 

Descriere:

Proprietati:
  • leaga prin întărire bulgării sau granulele unui material solid cu care a fost amestecat; aglomerant.
  • mareste stabilitatea produsului final sau o stabilizeaza
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost raportate efecte adverse negative in legatura cu acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE-20; POLYSORBATE 20, POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOLAURATE; TWEEN 20

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • rezultat in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 20 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 432 - Polyoxyethylene sorbitan monolaurate (polysorbate 20).

Polysorbate 20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE 80, MONO-9-OCTADECENOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOOLEATE; SORBIMACROGOL OLEATE

Functii: Denaturant, surfactant

 

Descriere:

  • surfactant si emulgator folosit in detergenti si produse de ingrijire personala.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
 
Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYPROPANOIC ACID, MONOSODIUM SALT , L-SODIUM LACTATE

Functii: agent de protectie/tamponare, exfoliant, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului lactic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de intructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 325 – Sodium Lactate.


Citeste mai mult

Functii: absorbant, stabilizator emulsie, peliculogen, fixativ par, agent de ingrijire a pielii, emolient, controlor vascozitate, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Actiuni:
  • creeaza la cerere o pelicula continua pe suprafata pielii
  • absorbant
  • emulgator
  • stabilizator
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Polyacrylate Starch in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: DAISODIUM N- (1-OXOOCTADECYL) -L-GLUTAMATE; DISODIUM N-STEAROYL-L-GLUTAMATE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de curatare

 

Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ALKAMULS S80; 1,4-ANHYDRO-D-GLUCITOL, 6- (9-OCTADECENOATE) ; ANHYDROSORBITOL MONOOLEATE

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: YELLOW 6; FD&C YELLOW NO.6, SUNSET YELLOW FCF

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
  • insolubil in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor. Nu este permisa folosirea lui in produsele destinate zonei din jurul ochilor. CI 15985 poate fi de asemenea folosit si drept colorant in mancare si medicamente.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala (trebuie insa sa respecte cerintele de puritate) .


Citeste mai mult

Sinonime: RED 40; ALLURA RED AC; FOOD RED 17

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare"

10 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Liftactiv Collagen Specialist B3 Crema de zi pentru corectarea tenului cu pete pigmentare"

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016