Activia Natur - Iaurt de baut
Nota 8.6 / 10 din 821 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Danone
Descriere Activia Natur - Iaurt de baut
*Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro.
Iaurt de baut cu Bifidus ActiRegularis, 0,9% grasime.
Bucura-te de Activia oriunde si oricand!
Alimentatia echilibrata si diversificata si un stil de viata activ sunt importante pentru sanatate.
Gramaj: 330 g
Informatii Activia Natur - Iaurt de baut
- Calorii (100g): 35 kcal/ 147 kj
- Grasimi saturate (100g): 0,6 g
- Sodiu (100g): 0,04 g
- Carbohidrati (100g): 3,6 g
- Fibre (100g): 0 g
- Zaharuri (100g): 3,6 g
- Proteine (100g): 3,2 g
Recomandari de consum zilnic:
Calorii (valori pentru o activitate moderata):
-
Copii: 1-3 ani – 1300 calorii; 4-6 ani – 1830 calorii; 7-9 ani – 2190
-
Tineri (fete): 10-12 ani – 2350; 13-15 ani – 2490; 16-19 ani – 2310
-
Tineri (baieti): 10-12 ani – 2600; 13-15 ani – 2900; 16-19 ani – 3070
-
Adulti (femei): 2200 calorii
-
Adulti (barbati): 2900 calorii
Carbohidrati:
-
Concentratia zilnica recomandata (valori aproximative): Adulti (barbati si femei) si copii – 130 g; Femei insarcinate – 175 g; Femei care alapteaza – 210 g
-
Carbohidratii trebuie sa acopere 45-65% (aproximativ 50%) din totalul de calorii. Tinand cont de faptul ca un carbohidrat are 4 calorii/g, consumul zilnic necesar de carbohidrati se poate calcula astfel: Numar total calorii / 2 (50%) / 4 (calorii). De exemplu: 2000 calorii/2/4= 250 g carbohidrati
Fibre
La fiecare 1000 de calorii, consumul se fibre recomandat se situeaza la 14 g.
Proteine
Nu exista un consum zilnic universal valabil. Acesta depinde de varsta, sexul, numarul de calorii consumat si gradul de efort fizic depus de o anumita persoana. Se recomanda insa un aport zilnic de 10-15% (maxim 20%) din totalul caloriilor consumate.
Formula de calcul - Adulti:
-
Femei: 0,75 g/kg
-
Barbati: 0,84 g/kg
-
Femei insarcinate si care alapteaza, persoane peste 70 de ani: 1 g/ kg
Valori aproximative (DRI – doza zilnica recomandata):
-
Copii (1-13 ani): 13-34 g
-
Femei: 46 g
-
Femei insarcinate si care alapteaza: 71 g
-
Barbati: 56 g
Sodiu
Se recomanda un consum zilnic de sodiu de aproximativ 1500 mg (maxim 2000 mg) – 1,5 g.
Lipide
Se recomanda un aport zilnic de lipide de 20-35% din totalul caloriilor consumate. Tinand cont de faptul ca acestea contin 9 calorii/g, consumul zilnic necesar se situeaza la 44-78 g (echivalentul a 400-700 calorii).
In privinta celor 3 tipuri de lipide, consumul ar trebui sa aiba loc dupa cum urmeaza (pentru 2000 calorii/zi):
-
Grasimi saturate: 7-10% din totalul de calorii – 16-22 g = 140-200 calorii
-
Grasimi trans – sub 1% din totalul de calorii – 2 g
-
Grasimi nesaturate: 26-54 g
Ingrediente Activia Natur - Iaurt de baut
Lapte de vaca pasteurizat,
Lapte praf,
FERMENTI LACTICI VII,
Ferment Bifidus ActiRegularis
Grad de risc produs:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Fise de lucru practice pentru fixarea cunostintelor de informatica si TIC
Ajuta-ti copilul sa faca fata cerintelor scolare la Informatica si Tehnologia informatiei si comunicarii (TIC) Fise de lucru practice speciale pentru intelegerea si asimilarea usoara a notiunilor predate in clasele V-VIII Stimate parinte, Stiai ca: * din clasa a V-a copilul tau va trebui sa deprinda diverse sisteme de operare? * dintr-a...
Oferta Speciala
valabila 48h
Acest produs contine ingrediente care pot cauza:
-
Probleme la nivel digestiv (4/4) – risc mare
-
Reactii alergice (3/4) – risc mediu
-
Boli cardiovasculare (1/4) – risc mic
-
Crestere in greutate, inclusiv obezitate (1/4) – risc mic
-
Probleme la nivelul rinichilor (1/4) – risc mic
Data analizei: 2012-08-01
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Laptele praf poate fi:
-
Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
-
Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
-
Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
-
80 calorii
-
8 g de proteine
-
12 g de carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra.
Acesta poate contine:
-
esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
-
Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
-
Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
-
Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
-
Propyl gallate - 200 mg/kg;
-
Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte praf poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: FERMENTI LACTICI SELECTIONATI
Descriere:
Bacteriile vii din iaurt (de exemplu:Lactobacillus casei si Lactobacillus acidophilus) au rolul de a transforma lactoza in acid lactic, ceea ce ii permite iaurtului sa contina in acelasi timp lactoza si lactaza, ajutand la o degestie mai buna. Astfel, datorita acestor fermenti, iaurtul amelioreaza sau reface flora intestinala inhibind actiunea germenilor patogeni.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici vii) se regaseste in categoria 01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de fermenti lactici vii poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de fermenti lactici vii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Bifidus, numele marcii comerciale asociate bacteriei Bifidobacterium animalis lactis DN-173 010, este un probiotic (microorganism sanatos ce poate ajuta la digestie si care protejeaza organismul impotriva bacteriilor periculoase) ce se regaseste doar in produsele Danone.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 243-2003, iaurtul (fermentii lactici) se regaseste in categoria 01.0 Produse lactate si analogi, grupa 01.2 Produse lactate fermentate si cu cheag, subgrupa 01.2.1 Lapte fermentat (simplu) – 01.2.1.1 Lapte fermentat (simplu), netratate termic dupa fermentare: produse fluide si non-fluide, precum iaurtul.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta la lactoza)
-
Probleme la nivel digestiv
Conform unui studiu publicat in British Journal of Nutrition in 2009, consumarea a 125 g de lapte fermentat ce contine Bifidobacterium lactis DN-173 010 de 2 ori pe zi, timp de patru saptamani, imbunatateste digestia persoanelor cu probleme gastrointestinale medii.
Consumul de ferment Bifidus ActiRegularis nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.