AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hochland - Branza topita cu smantana

Nota 6 / 10 din 426 voturi
Hochland - Branza topita cu smantana
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Hochland Deutschland GmbH

 

Descriere Hochland - Branza topita cu smantana

Branza topita cu smantana

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 8 felii, 140 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 5 ingrediente sunt considerate sigure,  iar 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii Hochland - Branza topita cu smantana


- Calorii (100g): 246 kcal
- Grasimi polinesaturate (100g): 12 g
- Sodiu (100g): 3.2 g
- Carbohidrati (100g): 4.8 g
- Proteine (100g): 15 g

 

Ingrediente Hochland - Branza topita cu smantana

BRANZA, LAPTE DEGRESAT RECONSTITUIT, Lapte praf degresat, UNT, POLIFOSFATI (E452), CITRAT DE SODIU/ E331, SMANTANA PUDRA, FOSFAT DE SODIU/ E339, Sare

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Polifosfati de sodiu - E452ii, ingredient cu risc mediu de dauna, este un stabilizator. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice deoarece fosfatul joaca un rol important in metabolismul general.
 
Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste rezolvate pentru examenul de titularizare. Arte vizuale (Editie adaugita)


Vi se cere parcurgerea a peste 100 de titluri pentru insusirea tematicii programei stiintifice pentru arte vizuale: - elemente de limbaj si mijloace de expresie plastica; - compozitie plastica si decorativa; - tehnici si procedee de lucru. Alte aproape 30 de titluri vizeaza elemente de metodica predarii artelor vizuale (educatie plastica, educatie...

Oferta Speciala
valabila 48h


E339 sau fosfat de sodiu, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de sare de topire. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice etc.
 

Data analizei: 2018-07-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar si capre, iac, oi si bivoli. Pentru a se obtine inchegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de branza sunt inchegate cu acizi precum otet sau suc de lamaie.

Pentru a reduce pH-ul si pentru a dezvolta savoarea, branzei ii sunt adaugate bacterii, iar anumite tipuri de branza au mucegai pe coaja sau in interior.

Culoarea naturala variaza de la alb la galben. La anumite tipuri de branza se adauga plante si mirodenii.

Branza este foarte bogata in calciu, dar si in proteine.
  • 100g  de branza proaspata de vaca - 90 mg calciu
  • 100g  de branza de capra – 100 mg calciu
  • 100 g de telemea – 300 mg calciu
  • 100 g de svaiter – 1.150 mg calciu
 
De asemenea, are un continut variabil de lipide si de sodiu.

Continutul branzaturilor in apa variaza intre 35 si 80%.

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Din cauza grasimilor, branzeturile sunt contraindicate in cazurile de:

  • Ateroscleroza
  • Hipercolesterolemie
  • Hipertensiune
  • Afectiuni renale.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Laptele degresat reconstituit este laptele lichid obtinut prin adaugarea de apa la lapte praf degresat.
 
Laptele praf degresat  se obtine din laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.

Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
  • 4 mg de colesterol
  • 123 mg de sodiu
  • 11,7 g de zahar
  • 0 fibre
  • 7,9 g de proteine
  • 276,2 mg de calciu
  • 382.6 mg de potasiu
  • Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
  • proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
  • grasimi: pana la 11 % m/m
  • zer inchegat: 0%
  • amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte degresat reconstituit poate cauza:

  • Reactii alergice
Consumul de lapte degresat reconstituit nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
  • 80 calorii
  • 2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
  • 4 mg de colesterol
  • 123 mg de sodiu
  • 11,7 g de zahar
  • 0 fibre
  • 7,9 g de proteine
  • 276,2 mg de calciu
  • 382.6 mg de potasiu
  • Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
  • proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
  • grasimi: pana la 11 % m/m
  • zer inchegat: 0%
  • amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa  01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
  • esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
  • Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
  • Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
  • Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
  • Propyl gallate - 200 mg/kg;
  • Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte praf degresat poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de lapte praf degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

In general, untul este alcatuit din 85% grasime si 15% apa, prezentand urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 102 calorii
  • 11,52 g grasimi (7,29 g grasimi saturate)
  • 3 mg de potasiu
  • 3 mg de fosfor
  • 3 mg de calciu
  • 1 mcg de vitamina K
  • 0 sau foarte putine fibre sau carbohidrati
Conform Codex Alimentarius, Standardul 279-1971, untul se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.2 Emulsii grase de tipul apa in ulei, subgrupa  02.2.1 Unt: produs pe baza de grasimi alcatuit in principal din emulsie de tipul apa in ulei, derivata exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Extracte anato, bazate pe bixina - 20 mg/kg
  • Hidroxid de calciu – GMP
  • Beta-, Caroteni, Legume - 600 mg/kg
  • Carotenoizii - 25 mg/kg
  • Fosfati 880 mg/kg
  • Carbonat de sodiu – GMP
  • Hidrogen carbonat de sodiu – GMP
  • Hidroxid de sodiu - GMP
Conform legislatiei comunitare din domeniul politicii agricole comune, unturile topite au un continut de grasime din lapte care depaseste 85 % din greutate. Termenul acopera frecvent, in plus fata de untul topit, un numar de alte unturi deshidratate similare, cunoscute in general ca „unt deshidratat”, „unt anhidru”„ulei de unt”, „grasime butirica” (grasime din lapte) si „unt concentrat”.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de unt nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E452, E452 (I); E452 (II); E452 (III); E452 (IV); E452 (V)

Functii: Sechestrant, stabilizatori, emulgatori; sare de topire

 

Descriere:

 
Saruri de sodiu/potasiu/calciu/amoniu cu fosfati. Toate sunt produse sintetice din carbonatii respectivi si acid fosforic.

Tipuri de fosfati:
  • E452(i) Polifosfat de sodiu (anterior E450c(i)) 
  • E452(ii) Polifosfat de potasiu (anterior E450c(ii)) 
  • E452(iii) Polifosfat de sodiu si calciu 
  • E452(iv) Polifosfat de calciu (denumit si 544) 
  • E452(v) Polifosfat de amoniu (anterior E450c(i)) 
Doza zilnica acceptata: 
  • Pana la 70 mg/kg corp pentru toti aditivii ce contin fosfat.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E452 si face parte din categoria E urilor suspecte.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice deoarece fosfatul joaca un rol important in metabolismul general.

 
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E¬-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: E331

 

Descriere:


Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.

Citratii de sodiu se impart in:
  • Citrat monosodic – E 331(i)
  • Citrat disodic – E 331(ii)
  • Citrat trisodic – E 331(iii)
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Citrati de sodiu.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, citratul de sodiu poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de citrati de sodiu poate cauza:
  • Probleme la nivelul muschilor (spasme si contractii necontrolate si dureroase)
  • Hipernatremie
  • Cresterea nivelului de potasiu
  • Probleme la nivel digestiv (diaree)
Consumul de citrati de sodiu nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Conform legislatiei comunitare din domeniul politicii agricole comune, “smantana praf’ este lapte praf cu continut de grasime lactata de minimum 42 % din greutatea produsului.
 
Laptele praf poate fi:
Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
80 calorii
8 g de proteine
12 g de carbohidrati
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte praf poate cauza:
Reactii alergice
Probleme la nivel digestiv
 


Citeste mai mult

Functii: Antioxidant, stabilizator, emulgator, sare de topire

 

Descriere:

Fosfatul de sodiu este un antioxidant natural mineral.
 
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca:
  • determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente
  • are actiune emulsionanta
  • are actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii
  • are actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii
  • reduce pierderea de suc celular
Face parte din categoria E-urilor suspecte.

Fosfatii de sodiu sunt:

E 339(i) - Fosfat monosodic
E 339(ii) - Fosfat disodic
E 339(iii) - Fosfat trisodic.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Hochland - Branza topita cu smantana"

10 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Hochland - Branza topita cu smantana"

Pairing-uri de vin pentru reteta de quesadilla

Pairing-uri de vin pentru reteta de quesadilla

de Alege Sanatos 02 Aug 2023

Quesadilla, deliciul mexican indragit in intreaga lume, este un adevarat festin culinar pe care merita sa-l incerci daca nu ai facut-o pana acum. Combinatia irezistibila dintre tortilla frageda, branza cremoasa si umplutura plina de arome face din quesadilla o alegere perfecta pentru o cina rapida sau pentru momentele de relaxare in compania prietenilor. Totusi, ce vin sa alegi pentru a transforma aceasta experienta culinara intr-o simfonie de gusturi? Hai sa exploram impreuna diversele tipuri de vin potrivite pentru a completa si imbogati aromele acestui preparat. [detalii]

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

de Alege Sanatos 06 Dec 2021

Pentru ca alimentatia sa fie mai sanatoasa, este recomandat sa consumati, in loc de uleiul de floarea-soarelui sau cel de masline, uleiul de in. Acest ulei are foarte multe proprietati curative si merita inclus in meniu de zi cu zi. [detalii]

Reteta de paste cremoase cu broccoli

Reteta de paste cremoase cu broccoli

de Elena-Alina Constantinescu 31 Mar 2021

Pastele sunt delicioase, indiferent de felul in care le prepari. Insa daca te-ai saturat de cele clasice cu branza sau cu carne, iti recomandam o reteta rapida si usoara de paste cu broccoli. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016