Arla - Branza Danish White
Nota 7.1 / 10 din 320 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Arla
Descriere Arla - Branza Danish White
Specialitate alba daneza Danish White 40+. Pentru salate si paine.
Prearat alimentar pe baza de lapte de vaca pasteurizat si ulei vegetal.
Produsul contine lactoza.
Continutul de grasime in substanta uscata: 40%.
Gramaj: 200 g
Informatii Arla - Branza Danish White
- Calorii (100g): 920kj/220 kcal
- Carbohidrati (100g): 2,5 g
- Proteine (100g): 15 g
- Alte informatii:
Lipide: 17 g
Recomandari de consum zilnic:
Calorii (valori pentru o activitate moderata):
-
Copii: 1-3 ani – 1300 calorii; 4-6 ani – 1830 calorii; 7-9 ani – 2190
-
Tineri (fete): 10-12 ani – 2350; 13-15 ani – 2490; 16-19 ani – 2310
-
Tineri (baieti): 10-12 ani – 2600; 13-15 ani – 2900; 16-19 ani – 3070
-
Adulti (femei): 2200 calorii
-
Adulti (barbati): 2900 calorii
Carbohidrati:
-
Concentratia zilnica recomandata (valori aproximative): Adulti (barbati si femei) si copii – 130 g; Femei insarcinate – 175 g; Femei care alapteaza – 210 g
-
Carbohidratii trebuie sa acopere 45-65% (aproximativ 50%) din totalul de calorii. Tinand cont de faptul ca un carbohidrat are 4 calorii/g, consumul zilnic necesar de carbohidrati se poate calcula astfel: Numar total calorii / 2 (50%) / 4 (calorii). De exemplu: 2000 calorii/2/4= 250 g carbohidrati
Fibre
La fiecare 1000 de calorii, consumul se fibre recomandat se situeaza la 14 g.
Proteine
Nu exista un consum zilnic universal valabil. Acesta depinde de varsta, sexul, numarul de calorii consumat si gradul de efort fizic depus de o anumita persoana. Se recomanda insa un aport zilnic de 10-15% (maxim 20%) din totalul caloriilor consumate.
Formula de calcul - Adulti:
-
Femei: 0,75 g/kg
-
Barbati: 0,84 g/kg
-
Femei insarcinate si care alapteaza, persoane peste 70 de ani: 1 g/ kg
Valori aproximative (DRI – doza zilnica recomandata):
-
Copii (1-13 ani): 13-34 g
-
Femei: 46 g
-
Femei insarcinate si care alapteaza: 71 g
-
Barbati: 56 g
Sodiu
Se recomanda un consum zilnic de sodiu de aproximativ 1500 mg (maxim 2000 mg) – 1,5 g.
Lipide
Se recomanda un aport zilnic de lipide de 20-35% din totalul caloriilor consumate. Tinand cont de faptul ca acestea contin 9 calorii/g, consumul zilnic necesar se situeaza la 44-78 g (echivalentul a 400-700 calorii).
In privinta celor 3 tipuri de lipide, consumul ar trebui sa aiba loc dupa cum urmeaza (pentru 2000 calorii/zi):
-
Grasimi saturate: 7-10% din totalul de calorii – 16-22 g = 140-200 calorii
-
Grasimi trans – sub 1% din totalul de calorii – 2 g
-
Grasimi nesaturate: 26-54 g
Ingrediente Arla - Branza Danish White
Lapte de vaca pasteurizat,
ULEI DE PALMIER,
Sare,
Glucono-delta-lactona,
Cheag
Grad de risc produs:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Memorator teorie literara
Acest memorator este o brosura/carte de buzunar (format 9 x 13 cm), care concentreaza notiuni esentiale de teorie literara conform noii programe scolare pentru limba si literatura romana clasele V-VIII. Este, asadar, un produs tiparit de mici dimensiuni care prezinta informatie scolara sintetizata intr-un mod clar, logic, coerent si, mai ales,...
Oferta Speciala
valabila 48h
Acest produs contine ingrediente care pot cauza:
-
Reactii alergice (4/5) – risc mare
-
Boli cardiovasculare (3/5) – risc mediu
-
Crestere in greutate, inclusiv obezitate (2/5) – risc mediu
-
Probleme la nivelul rinichilor (2/5) – risc mediu
Data analizei: 2012-07-09
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS
Descriere:
Uleiul de palmier (procesat) contine (per lingura):
-
120 calorii
-
13,6 g de grasimi (dintre care aproximativ 50% saturate, 40% mononesaturate si 10% polinesaturate)
-
2,17 mg de vitamina E
-
1,1 mcg de vitamina K
-
0 carbohidrati
-
0 proteine
Uleiul de palmier poate fi extras fie din pupla rosie a fructului de palmier (ulei de palmier rosu) sau din semintele aceluiasi fruct (ulei de palmier nucleu). Ceea ce ramane dupa extragerea din uleiul rosu a tuturor vitaminelor bune pentru cosmetica este ulterior rafinat, dezodorizat, albit si partial sau total hidrogenat, rezultand uleiul de palmier alb. Acesta este preferat industriei alimentare, iar uleiul rosu este isi dovedeste eficienta in cosmetica.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de palmier se regaseste in categoria
02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa
02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa
02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
-
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
-
Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
-
Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
-
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
-
Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
-
Citrati de izopropil - 200 mg/kg
-
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
-
Polisorbati - 5000 mg/kg
-
Galat de propil - 200 mg/kg
-
Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
-
Citrat de stearil – gmp
-
Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
-
Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
-
Acid lactic (E 270)
-
Acid ascorbic (E 300)
-
Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
-
Extract bogat în tocoferol (E 306)
-
Alfa-tocoferol (E 307)
-
Gama-tocoferol (E 308)
-
Delta-tocoferol (E 309)
-
Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
-
Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
-
Lecitine (E 322)
-
Acid citric (E 330)
-
Citrati de sodiu (E 331)
-
Citrati de potasiu (E 332)
-
Citrati de calciu (E 333)
-
Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
-
Extracte de rozmarin (E 392)
-
Dimetilpolisiloxan (E 900)
-
Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ulei de palmier poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
-
Probleme la nivelul ficatului
-
Toxicitate la nivelul organelor (in cazul uleiului de palmier procesat)
Consumul de ulei de palmier nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Aditivi pe care ii poate contine:
-
Carbonat de calciu – gmp
-
Silicat de calciu – gmp
-
Ferocianuri - 14 mg/kg
-
Carbonat de magneziu - gmp
-
Oxid de magneziu – gmp
-
Silicat sintetic de magneziu – gmp
-
Fosfati - 8800 mg/kg
-
Polisorbati - 10 mg/kg
-
Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
-
Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
-
„Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
-
Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
-
Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
-
Carbonat de calciu (E 170)
-
Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
-
Ferocianuri (E 535-538)
-
Carbonați de sodiu (E 500)
-
Carbonați de magneziu (E 504)
-
Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
-
Oxid de magneziu (E 530)
-
Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sare poate cauza:
-
Hipertensiune arteriala
-
Pietre la rinichi
-
Boli cardiovasculare
-
Osteoporoza
-
Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Citeste mai mult
Descriere:
Glucono-delta-lactona reprezinta o mixtura de lactona si acid gluconic, putand fi obtinut si din amidon de porumb.
Conform Codex Alimentarius, aditivul E 575 poate fi folosit pe post de regulator de aciditate, agent de crestere si agent de chelare.
Acesta se poate regasi in:
-
01.6.6 Branza cu proteine din zer - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), glucono-delta-lactona poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 575 - Glucono-delta-lactona.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de glucono-delta-lactona poate cauza:
Consumul de glucono-delta-lactona nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele – poate fi de mai multe tipuri:
-
Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
-
Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
-
Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 290-1995, cheagul se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf, pudra crema (simpla) si analogi, grupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Sunt incluse si cazeina si cazeinatii.
Aditivi pe care ii poate contine:
-
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
-
Hidroxianisol butilat - 100 mg/kg
-
Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
-
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
-
Galat de propil - 200 mg/kg
-
Sucrogliceride - 10000 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de cheag poate cauza:
Consumul de cheag nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.