AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan

Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Tempehmanufaktur Germania

 

Descriere Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Tempeh este o specialitate din soia fermentata natural, sanatoasa, usor de digerat, bogata in proteine si substante nutritive.  

Cantitate: 200 gr.

Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Informatii Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan


- Calorii (100g): 167 kcal
- Grasimi saturate (100g): 1.1 g
- Sodiu (100g): 0.03 g
- Carbohidrati (100g): 3.1 g
- Fibre (100g): 7.5 g
- Zaharuri (100g): 1 g
- Proteine (100g): 20.1 g

 

Ingrediente Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan

SOIA, Apa, Sare de mare, OTET DIN CIDRU DE MERE, CULTURI RHIZOPUS

 

Grad de risc produs:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pachet Cartonase distractive: First words in English


Copiii pot invata limba engleza in mod distractiv si interactiv!   In lumea copiilor nostri, totul se invarte in jurul jocurilor, al distractiilor si al culorilor. Atunci cand vrem sa ii invatam ceva nou, trebuie sa avem o perceptie clara asupra nivelului la care se afla si sa intram in lumea lor.  De aceea, metoda cartonaselor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atentie la urmatorul ingredient:

Sare de mare, ingredient cu risc mediu de dauna, are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura. Persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet ar trebui sa reduca consumul de sare.

Data analizei: 2024-10-08


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: GLYCINE SOJA

Functii: constructor de primul ordin- muschi, oase, nervi; energetic valoros, remineralizant, echilibrant celular; in cosmetice- agent de emoliere si hidratare

 

Descriere:

Planta de cultura din familia leguminoase, subfamilia Faboideae
 
Principalii constituenti:
  • protide 40% (fata de 15-20% in carne);
  • lipide 12-25% (fata de 1-4 % in carne);
  • glucide 10-15 %;
  • saruri minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodium, sulf, etc;
  • vitamine: A, B1, B2, D, E, F, etc;
  • lecitina (inrudita cu cea a galbenusului de ou);
  • diastaze, celuloza, cazeina etc;
 
Se mai numeste si planta-minune sau biftec vegetal. Datorita valorii sale nutritive foarte apropiata de cea a produselor de origine animala, este considerat unul din cele mai importante alimente
 
Soia contine isoflavone si tipuri de fitoestrogen, care sunt considerate de unii a fi utile in prevenirea cancerului si de altii - cancerigene si perturbatori endocrine
  • reduce nivelul colesterolului rau;
  • reduce hipertensiunea;
  • impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in anumite zone ale corpului;
  • mentine densitatea osoasa;
  • usureaza simptomele menopauzei;
  • intareste sistemul imunitar;
  • controleaza nivelul glicemiei la diabetici;
  • reduce inflamarile.
  • reduce riscul atacurilor coronariene;
  • impiedica procesul de imbatranire
  • este recomandata ca aliment in regimul alimentar, ca ajutor in tratarea unor boli cronice legate de sistemul circulator, hipertensiv, hipercolesteronemie, cardiopatie ischemica sau cele legate de nutritie, cum ar fi obezitatea sau constipatia cronica;
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

  • Exista studii care arata ca soia actioneaza ca un oxidant (stimuleaza sinteza de nitrati), dar de asemenea blocheaza formarea de noi vase de sange (efect antiangiogenic ). Unele studii arata ca soia functioneaza si ca un inhibator a substantelor active din organism care regleaza diviziunea celulara si supravietuirea celulelor. 
     
  • In noiembrie 2000, Asociatia Americana a Inimii recomanda ca persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului sa consume mai multe proteine derivate din soia (aproximativ 25-50 de g/zi), in locul celor asimilate din produsele animale. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca intr-adevar proteinele din soia scad colesterolul "rau" LDL si numarul trigliceridelor din sange. 
  • Expertii au specificat ca persoanele care au colesterolul in limite normale pot constata o schimbare nu tocmai benefica a nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor.
     
  • Dupa indelungi studii, Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor  (FDA) din SUA a concluzionat ca o dieta saraca in grasimi si colesterol, dar cu un adaos zilnic de 25 g de proteine din soia poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.
     
  • Desi numeroasele studii efectuate pe aceasta tema nu au demonstrat ca soia protejeaza organismul impotriva cancerului, exista dovezi concludente ca unele componente din soia impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase in corp. Printre componentele din soia cu actiune anticancerigena se numara: inhibitorii de proteaza, fitatii, fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina si acizii grasi omega-3. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Sarea de mare are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica). Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonati de sodiu (E 500)
  • Carbonati de magneziu (E 504)
  • Clorura de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicati (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de sare de mare poate cauza:
  • Contaminare cu diversi compusi toxici (in cazul apei de mare contaminate)
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
US Department of Agriculture recomanda un consum zilnic de sare de 2300 mg (o lingurita), respectiv 1500 mg pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un consum de 2000 mg / zi.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • otet  obtinut din cidru de mere
Este folosit in sosuri pentru salate, marinate, vinegrete dar si pe post de conservanti alimentari.

Otetul din cidru de mere se obtine prin zdrobirea merelor, apoi stoarcerea sucului. Sucul de mere este apoi fermentat prin intermediul drojdiei, care transforma zaharurile din suc in etanol. Intr-o a doua etapa de fermentatie, etanolul este transformat in acid acetic de catre bacteriile care formeaza acid acetic (specia Acetobacter), producând otet de cidru. Acidul acetic si acidul malic se combina pentru a da acestui otet gustul sau acru.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In prezent, consumul de otet din cidru de mere nu este restrictionat, insa se recomanda consumul moderat.

Totutsi, daca este consumat in cantitati mari si pentru o perioada indelungata, pot aparea probleme, dat fiind ca principalul element din compozitia otetului de mere este acidul acetic. Acesta poate fi destul de agresiv pentru organism, atacand smaltul dintilor si provocand senzatii de arsura la nivelul gurii si gatului.
Spre urmare, este bine ca otetul din cidru de mere sa nu se consume ca atare, ci dizolvat in apa ori suc.

Administrarea prelungita de otet din cidru de mere poate duce la scaderea nivelului de potasiu din organism si a densitatii osoase. Tocmai de aceea, nu este recomandat femeilor aflate la menopauza, care prezinta un risc mai mare de osteoporoza.

Nu este recomandabil sa consumi otet din cidru de mere daca urmezi vreun tratament ce include substante laxative sau diuretice.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Rhizopus este un gen de ciuperci filamentoase ce se gasesc intr-o mare varietate de substante organice, inclusiv fructe si legume coapte, jeleuri, siropuri, piele, paine, alune si tutun.

Ciupercile filamentoase sunt utilizate in productia de alimente pentru protejarea produsului impotriva deteriorarii, precum si pentru imbunatatirea gustului si a valorii biologice sau nutritionale.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de culturi Rhizopus nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan"

9 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Tempehmanufaktur - Tempeh Bio Natur Vegan"

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016